Şcoli închise din cauza crizei energetice?

Cîmpeanu dă asigurări că vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece: Nu se justifică sub nicio formă demersuri cum ar fi reducerea temperaturii în şcoli sau chiar trecerea în online.

Astfel că, Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a transmis luni că a convocat la Bucureşti, toţi inspectorii şcolari generali din toate judeţele României pentru a comunica instrucţiuni clare în legătură cu condiţiile asigurate în toate şcolile din ţară pe perioada sezonului rece şi a dat asigurări că vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece. Ministrul a mai precizat că nu se justifică sub nicio formă demersuri precum iniţiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în şcoli sau chiar trecerea în online.

”Am convocat astăzi, la Bucureşti, toţi inspectorii şcolari generali din toate judeţele României pentru a comunica instrucţiuni clare în legătură cu condiţiile asigurate în toate şcolile din ţară pe perioada sezonului rece”, a spus Cîmpeanu pe Facebook.

Ministrul mai spune că Guvernul asigură plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie. ”În aceste condiţii nu se justifică sub nicio formă demersuri precum iniţiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în şcoli sau chiar trecerea în online a sistemului de învăţământ. Toate inspectoratele şcolare judeţene vor lua legătura cu autorităţile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educaţie”, a precizat ministrul Educaţiei.

Acesta a mai adăugat că aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile. Proiectul Legii educaţiei “România Educată” prevede creşterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia, mai spune ministrul.
”Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse şcolare şi de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcţionării şcolilor este o preocupare majoră a Guvernului României”, mai afirmă Sorin Cîmpeanu.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata