Sfântul părinte Pimen, spune care este cel mai mare păcat pe care un credincios îl poate face

De Jurnalul Național Actuale Cultură 197 citiri
4 min citire
În prezent, în era tehnologiilor care a cuprins fiecare aspect al vieții noastre, inclusiv pe cea a preoților, cum este și cazul părintelui Pimen, de la muntele Athos. Recent, într-un clip publicat pe Youtube, urmăritorii acestuia au aflat care este cel mai mare păcat pe care un credincios îl poate face.

Părintele Pimen, de la Muntele Athos, la clipuri virale pe rețele

Pentru mulți credincioși, numele părintelui Vlad Pimen este unul deja extrem de cunoscut. Plecat cu aproape 30 de ani în urmră spre Muntele Athos, Vlad Pimen avea să-și găsească chemarea în slujba Lui Dumnezeu, iar astăzi este starțul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Bierică”, la Schitul locul, situată pe Muntele Athos.

Odată cu era tehnologiilor, mulți prelați au decis că o modalitate rapidă de a ajunge la credincioși, a fost prin intermediul rețelelor de socializare, inclusiv pe Youtube. Se pare că și părintele Pimen a intrat în această categorie, multe din pildele sale fiind urmărite de credincioși pe TikTok, Facebook sau Youtube.

Credincioșii au aflat care este cel mai mare păcat

În cel mai recent clip postat pe Youtube, părintele a vorbit despre greșelile pe care le face un credincios, vorbind pe larg despre unul dintre ele, astfel că urmăritoriii părintelui Pimen au aflat de la acesta care este cel mai mare păcat pe care un credincios îl poate face. Din afirmaţiile părintelui, cel mai mare păcat este avortul, spânând că „sufletul ăsta care a venit pe pământ, chiar de nu a apucat să trăiască, scânteia Dumnezeiască a fost trimisă în burta mamei… că a fost ucis și trupul ăsta, deci, l-a aruncat… ”

Astfel, „Tot prin spovedanie, prin căință, să nu mai repete lucrul ăsta. Se dezleagă, se iartă, dar mai aibă un hop la Dumnezeu, când e față în față cu Dumnezeu. Am citit undeva… sufletul ăsta care a venit pe pământ, chiar de nu a apucat să trăiască, scânteia Dumnezeiască a fost trimisă în burta mamei… că a fost ucis și trupul ăsta, deci, l-a aruncat…

Dar sufletul acela nu se mai duce, cum fac ăștia yoga și, asta, reîncarnare… că se duce în alt trup…. nu există! De asta îi zice microcosmos, fiecare om, deci, odată vine pe pământ și după aia se întoarce la Dumnezeu și asta-i. Și acolo rămâne în veșnicie.

Ei, sufletul ăsta se întoarce la Dumnezeu și spune că acolo, la Dumnezeu, toți o să fim la vârsta Mântuitorului, nu o să fim toți copii și bătrâni, toți la vârsta asta, adică de-asta Raiul o să fie într-o frumusețe și atunci ăsta care în burta mamei nici nu apucat să iasă, o să ajungă la vârsta de 30 de ani, vârsta maturității și tu o să-ți întâlnești acolo în fața lui Dumnezeu, când te duci la judecată, pe copiii ăia… 1,2,3… pe care i-ai avortat.”, spune părintele Pimen, de la Muntele Athos.

Avortul, un mare subiect de dezbatare în creștinism

În timp ce învățătura creștină tradițională care se opune avortului a fost relativ unanimă până în secolul al XX-lea, în deceniile mai recente s-a afirmat că anumite pasaje biblice susțin punctul de vedere conform căruia fătul, sau copilul nenăscut, are un statut moral mai mic decât un copil născut, într-un mod care ar putea susține permisivitatea avortului.

Au apărut extrem de multe studii care au încercat să demonteze miturile legat de Biserică și Biblie, conform cărora avortul ar fi interezis mulți cercetători folosind cele mai importante trei texte folosite pentru a argumenta acest punct de vedere: Geneza 2:7; Exodul 21:22-25; și Numeri 5:11-31.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,