Siemens raportează rezultate trimestriale peste aşteptări şi anunţă revizuirea perspectivelor financiare

148

Compania industrială germană Siemens AG, a raportat rezultate preliminare trimestriale peste aşteptări, datorită performanţei solide înregistrate la divizia digitală, transmite Reuters.

În contextul economico-financiar, compania a anunţat că îşi va revizui perspectivele pentru anul fiscal 2021 când va publica rezultatele financiare complete, în data de 3 februarie an curent.

În previziunile din noiembrie, Siemens prezenta o perspectivă prudentă privind redresarea în urma pandemiei de coronavirus (Covid-19), informând că se aşteaptă ca în anul 2021, investiţiile guvernamentale şi ale companiilor să încetinească redresarea globală, în timp ce veniturile şi profitul ar urma să se îmbunătăţească moderat anul acesta.

Astfel, în primul trimestru fiscal, vânzările în bază comparabilă la divizia digitală au urcat cu 5%, la 3,765 miliarde de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 3,561 miliarde de euro. Profitul operaţional s-a situat la 848 milioane de euro.

Însă şi divizia de infrastructură smart a raportat rezultate bune, veniturile trimestriale în bază comparabilă au crescut cu 4%, la 3,477 milioane de euro, iar profitul operaţional a ajuns la 391 milioane de euro, ambele rezultate depăşind estimările.

În schimb, rezultatele diviziei de mobilitate au fost sub aşteptări, cu venituri de 2,193 miliarde de euro, şi un profit operaţional de 219 milioane de euro.

În prezent, compania Siemens, prezentă de 114 ani în România, operează aici patru fabrici şi şase centre de cercetare-dezvoltare şi hub-uri regionale, având peste 2.200 de angajaţi.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata