Sorin Oprescu află dacă Instanţa suspendă sentinţa în dosarul în care a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare

Ziua cea mare pentru fostul primar Sorin Oprescu, fugit în Grecia înainte a de pronunţa sentinţa definitivă în dosar său de corupţie. Instanţa este aşteptată să se pronunţe pe cererea avocaţilor fostului primar cu privire la suspendarea senţintelor date în cazul său.

De asemenea, Sorin Oprescu vrea cu orice chip să scape de închisoare. Cu toate că nu a ajuns în spatele gratiilor după ce a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită, fostul primar se luptă în instanţă pentru a anula condamnarea.

O contestație la executare a fost înregistrată pe rolul Tribunalului București. Totodată, Sorin Oprescu a depus o a doua contestație în anulare înregistrată pe rolul Curții de Apel București și se va judeca abia la toamnă, pe data de 23 septembrie.

Astfel că, fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare pentru luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu. Numai că după pronunaţarea sentinţei, poliţiştii din România nu l-au mai găsit pe Sorin Oprescu. Plecase din ţară cu două săptămâni înainte de a fi condamnat. A fost găsit după câteva zile în Grecia şi încarcerat.

După numai o săptămână și jumătate după gratii, în Grecia, Sorin Oprescu a fost eliberat.

„Contează faptul că judecătorii au fost duri, dar corecți şi pentru lucrul ăsta eu le mulțumesc. Am început să am foarte mare încredere că pot să mă lupt în continuare pentru că am primit o pedeapsă nemeritată. Da, mai există căi de atac şi ştiu că la vârsta mea şi la afecțiunile pe care le am probabil că mi s-ar aproba lucrurile astea după ce mor.

Nu vreau să mor. Eu vreau să trăiesc măcar până în momentul în care pot să demonstrez că nu sunt vinovat şi nu am făcut altceva decât să plătesc din punct de vedere politic anii 2015 şi zăpăceala furibundă încât să dispară tot ce înseamnă clasa politică la momentul respectiv.

Este o modalitate pe care eu nu o să o pot să o înțeleg, este o modalitate nemernică să poţi să acuzi oamenii de lucruri pe care nu le-au făcut.

Eu nu am fugit nicăieri. Eram aici (n.r Grecia), îmi făceam visul de o viaţă întreagă că atunci când o să ies la pensie o să pot să-mi petrec liniștit zilele pe care le mai am, câte Dumnezeu or fi ele, dar în liniște şi într-o sănătate aparentă, că toţi ne aflăm într-o stare de sănătate aparentă.

Eram acasă în apartamentul pe care l-am închiriat. Îmi definitivam formele de rezidență începute în urmă cu 6 luni. M-au găsit acasă. Nu m-am ascuns, nu am fugit. Cum să fug? Pentru ce, când tot procesul a fost o mascaradă? Am trăit cu speranța că poate întradevăr se dorește să se afle adevărul.

Dar nu, s-a vrut altceva cu o regie din asta ieftină cu complet de divergența, chestii care au dus la interpretarea şi la copy-paste-ul la ceea ce s-a spus a doua zi după confirmarea arestării în Bucureşti in septembrie 2015 de către Camelia Bogdan. Dacă veți avea curiozitatea veți vedea exact textul. De aia am fost şocat”, a precizat Oprescu la Antena 3.

În prezent încearcă, din Atena, să scape de condamnare.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata