Sterilizarea: cu abur sau UV?

In primele 6 luni de viata, sterilizarea obiectelor cu care intra in contact bebelusul este esentiala. Parintii sunt ocupati, obositi, uneori coplesiti. Dar una dintre prioritatile lor este tocmai asigurarea unui mediu cat mai sanatos, astfel incat cel mic sa nu fie expusi la virusi si bacterii. Daca pana de curand sterilizarea cu abur era cea mai des folosita metoda pentru a pregati mancarea bebelusului, tehnologia UV pare sa castige teren.

Lumina UV este o forma de lumina invizibila pentru ochiul uman, ale caror lungimi de unda se afla in intervalul de la 100-400 nanometri. Soarele emite raze ultraviolete, dar multe dintre ele sunt absorbite de stratul de ozon al atmosferei. Razele UV sunt active din punct de vedere biologicO caracteristica unica a luminii UV este aceea ca intre 200 si 300 nm (nanometri)– are efecte germicide, ceea ce inseamna ca este capabila sa inactiveze microorganisme cum ar fi bacteriile, virusii sau protozoarele. Aceasta capacitate a permis adoptarea pe scara larga a luminii UV ca metoda sigura, ecologica si extrem de eficienta pentru sterilizare.

Cercetarile stiintifice, au dovedit capacitatea luminii UV de a inactiva o lista extinsa de bacterii patogene, virusuri si protozoare. In ceea ce priveste sterilizarea obiectelor bebelusului, procedeul cu abur presupune umezirea si apoi uscarea obiectelor. Apa fierbinte distruge tot ce este viu, distruge microorganismele care sunt prezente pe obiectul supus sterilizarii, in masura in care…

Continuarea pe News 24

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata