Toleranţă zero faţă de orice acţiune care ameninţă sau pune în pericol corpul medical

0 60

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, face un apel către sibieni la raţiune şi la un comportament serios şi responsabil, şi, în acelaşi timp, subliniază că va manifesta toleranţă zero faţă de orice acţiune care ameninţă sau pune în pericol corpul medical, după ce în localitatea Loamneş mai mulţi locatari dintr-un bloc şi-au exprimat nemulţumirea că o asistentă medicală care lucrează într-o secţie ATI locuieşte acolo.

„E omeneşte să ne gândim la siguranţa noastră, e chiar foarte bine să ne protejăm şi să fim atenţi la ce se întâmplă în jur, e omeneşte până la urmă să ne fie frică. Asta nu justifică însă comportamente precum agresarea vecinilor pentru ca sunt medici sau asistente şi ar fi putut intra în contact cu virusul. Nu justifică, de asemenea, în nici un fel comportamentul celor care au agresat sau hărţuiesc personalul medical care face naveta sau care se deplasează pentru a îndeplini obligaţii profesionale. E de neînţeles şi este chiar revoltător cum, în contextul atâtor oameni care-şi pun la dispoziţie proprietăţile gratuit pentru cei care luptă pentru viaţa şi sănătatea noastră, un vecin poate încerca să îngrădească accesul celui de alături (cu care trăieşte de o viaţă) la proprietatea sa, pentru că este medic sau asistentă medicală. Iată de ce fac acum un apel la conştiinţă, la normalitate şi raţiune, înainte de a face un apel la lege”, afirmă preşedintele CJ Sibiu, într-un comunicat dat publicităţii duminică.

Potrivit acesteia, protejarea şi încurajarea personalului sanitar reprezintă un semn de normalitate din partea fiecărui sibian şi, în acelaşi timp, o obligaţie de conştiinţă a fiecăruia.

„Suntem în această situaţie cu toţii şi trebuie să acţionăm în scopul binelui comunităţii, toţi, fără excepţie. Trebuie să o facem împreună, fiindcă nu există salvare individuală! Şi mai trebuie să o facem cu decenţă! Să acţionăm astfel încât, atunci când totul se va fi terminat, să ne putem privi în ochi unii pe ceilalţi! Sper din tot sufletul că nu va fi nevoie de lege ca să îi apăram tocmai pe cei care ne apară pe noi! Însă, dacă va fi, vă asigur că nici unul dintre aceste comportamente sau altele asemenea nu vor rămâne fără urmările legale maximum posibile şi că toleranţa noastră va fi ZERO faţă de orice acţiune care ameninţă sau pune în pericol corpul medical şi pe toţi cei care luptă pentru viaţa şi viitorul nostru”, subliniază Daniela Cîmpean.

IPJ Sibiu a informat că în seara zilei de sâmbătă, 4 aprilie, poliţiştii sibieni au fost solicitaţi să intervină pe raza localităţii Loamneş în vederea aplanării unei situaţii conflictuale.

Potrivit sursei citate, la faţa locului, poliţiştii au identificat mai multe persoane, vecini într-un bloc de pe raza localităţii amintite, nemulţumite de faptul că o femeie, cadru medical care îşi desfăşoară activitatea într-o secţie ATI, a ales, ca măsură de precauţie, să locuiască separat de familie, într-un apartament din imobilul respectiv, apartament pe care femeia îl deţine în chirie.

Prin discuţiile purtate cu cei de faţă, starea conflictuală a fost detensionată şi nu s-au impus măsuri de sancţionare, a precizat IPJ Sibiu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata