Trei factori importanți în decizia de cumpărare a unei case

De Continut Sponsorizat Casă și Grădină Publicitate 124 citiri
5 min citire
Achiziționarea unei case reprezintă una dintre cele mai semnificative realizări și investiții financiare din viața noastră și necesită o evaluare amplă și atentă, astfel încât decizia pe care o luăm să fie una corectă. Fie că preferăm o casă într-o zonă centrală sau într-un loc mai retras, cei mai mulți dintre noi sperăm să găsim rapid locuința perfectă pentru întreaga familie. 

Cu toate acestea, procesul de căutare a locuinței mult visate nu este o misiune simplă, ci este una în care este esențial să nu te grăbești și să examinezi cu atenție toate posibilitățile. Cu riscul de a părea un client pretențios, rezistă ofertelor și presiunii până când vei găsi locul ideal pentru tine și pentru cei dragi ție. Așadar, dacă ești pregătit pentru această aventură, iată cei trei factori pe care trebuie să-i iei în considerare atunci când începi maratonul pentru cumpărarea viitoarei case.

 

Cartierul și zonele înconjurătoare

Înainte de a te decide în privința unei case, observă cu atenție cartierul, vecinii și zona unde este poziționată locuința. Este important să găsești un spațiu unde să te simți bine și încearcă să-ți dai seama de lucrurile care contează cu adevărat pentru tine. Dacă iubești confortul, atunci fii atent dacă școala copiilor și magazinul alimentar sunt în apropierea casei. Cu siguranță nu îți vei dori să petreci mult timp în trafic ducând și luând copiii de la ore și nici să mergi zeci de minute până vei ajunge să faci cumpărăturile. Dacă, în schimb, nu ai o problemă cu distanțele și îți dorești un loc liniștit, atunci petrece câteva zile în zona aleasă pentru a vedea dacă ai vecini zgomotoși și pentru a simți cu adevărat atmosfera din cartier. În plus, alături de familie, faceți o plimbare atât dimineața, cât și seara și vedeți sentimentul pe care vi-l transmite locul respectiv.

 

Vechimea proprietății

Un aspect extrem de relevant în decizia de a cumpăra sau nu o casă este reprezentat de vârsta imobilului. Atât casele vechi, cât și cele noi vin cu o serie de avantaje și dezavantaje. Dacă te-ai lăsat fermecat de atmosfera unei case vechi, fii atent la lucrurile ce trebuie schimbate și află când au fost realizate cele mai recente renovări.

Verifică cu atenție sistemul de încălzire și notează ce aspecte ar trebui îmbunătățite. Dacă acesta trebuie înlocuit în totalitate, ia în considerare achiziționarea unei centrale pe lemne și montarea unor calorifere din otel, acestea fiind foarte rezistente și încălzind rapid încăperile. De asemenea, acordă atenție rețelei electrice, fundației, beciului și podului, astfel încât să nu ai surprize. Dacă îți dorești o casă abia construită, vezi materialele din care este făcută și observă calitatea acestora. Chiar dacă este o construcție nouă, uită-te cu atenție la finisaje și la izolații. La fel ca și în cazul unei clădiri mai vechi, inspectează subsolul, pentru că o astfel de vizită îți va arăta calitatea lucrărilor și vei putea evalua starea construcției.

 

Spațiul și configurarea acestuia

Ai văzut mai multe locuințe și deja știi că fiecare dintre ele vine cu plusuri și minusuri, dar un lucru de la care nu trebuie să te abați este spațiul de care vei dispune în viitoarea locuință. A cumpăra o casă prea mică pentru familia ta îți va aduce o mulțime de provocări și o continuă încercare de a configura totul astfel încât să se potrivească cu nevoile voastre. 

În același timp, a achiziționa o casă prea mare vine și cu costuri suplimentare, de la prețul casei până la facturile de energie. De asemenea, dacă este o casă cu etaj, s-ar putea să fie necesară instalarea unei pompe hidrofor, astfel încât să fie presiune suficientă în toată locuința. Apoi, s-ar putea să fie nevoie de o izolație temeinică a casei, iar dacă suprafața este mare, la fel va fi și investiția. Așadar, gândește-te unde locuiți în prezent și dacă spațiul vă este suficient, iar dacă răspunsul este nu, observă ceea ce ați mai avea nevoie.

 

În plus, înainte de a achiziționa o casă, un alt pas important ar fi aflarea costurilor de întreținere lunară, dar și a taxelor locale, precum impozitele și alte contribuții obligatorii.