2500 de porci vor fi sacrificaţi la o fermă din Codlea

50

In urma apariţiei, în interiorul acesteia, a unui focar de pestă porcină africană (PPA),  aproximativ 2.500 de animale de la o fermă din municipiul Codlea vor fi sacrificate, a anunţat, vineri, Instituţia Prefectului Braşov, într-un comunicat de presă.

Prefectul Cătălin Văsii, a convocat o şedinţă a Comitetului Local de Combatere a Bolilor, la care au participat conducerea Primăriei Codlea şi administratorul fermei de porci şi în care a fost discutat un plan de măsuri pentru închiderea cât mai urgentă a focarului.

„Pesta porcină africană nu se transmite la om, dar este o situaţie destul de gravă, având în vedere că ferma are un efectiv de aproximativ 2.500 de animale. (…) Ca primă măsură, am decis (…) restricţionarea accesului în zona respectivă, cu ajutorul efectivelor de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, cel de Jandarmi şi de la Gruparea Mobilă”, a precizat, conform sursei citate, prefectul de Braşov.

Valter Enache directorului DSVSA Braşov, spune ca este necesară sacrificarea tuturor exemplarelor de animale din ferma unde a apărut focarul.

„Pe raza municipiului Codlea se va face evaluarea stării de sănătate a porcinelor din gospodării, care nu sunt în efective importante, şi se vor comunica proprietarilor măsurile pe care trebuie să le ia. Nu este niciun motiv de panică, avem situaţia sub control”, a subliniat directorul DSVSA Braşov.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata