470 de maşini abandonate pe domeniul public din oraşul Galaţi

177

Pe parcursul anului 2020, în oraşul Galaţi, poliţiştii locali au identificat 470 de maşini abandonate pe domeniul public sau privat al statului şi au întocmit documentaţia specifică pe care au înaintat-o către primăria oraşului, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale a municipiului, Aurelia Matei.

În acest sens poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră au verificat, în 2020, un număr de 620 de autoturisme şi au aplicat 470 de somaţii de ridicare a maşinilor abandonate, fiind emise şi 215 notificări, în cazul celor care nu au răspuns la somaţii.

Anul trecut, pentru un număr de 162 de autoturisme a fost finalizată şi înaintată documentaţia către Primăria Municipiului Galaţi, în vederea ridicării acestora de pe domeniul public.

În plus, în perioada ianuarie – decembrie 2020, la dispeceratul Poliţiei Locale Galaţi au fost înregistrate un număr de 139 de petiţii/sesizări, inclusiv de pe platforma City App, referitoare la un număr de 387 de autoturisme.

„Unul din principalele obiective ale Poliţiei Locale Galaţi în 2020 a fost, conform atribuţiilor legale, fluidizarea traficului auto şi siguranţa circulaţiei în cadrul cărora, o pondere însemnată au avut-o şi activităţile de identificare a vehiculelor fără stăpân şi dispunerea măsurilor legale, după caz întocmirea documentaţiei pentru ridicarea acestora. Este evident că în acest domeniu sunt necesare măsuri mai ferme şi o procedură simplificată, de altfel modificată recent prin act normativ, însă rezultatele previzionate au fost afectate în parte şi de evoluţia pandemiei COVID-19, deoarece a trebuit să adaptăm activităţile în funcţie de aceasta”, a declarat directorul Poliţiei Locale Galaţi, Petrică Hahui.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata