Aparatură în valoare de peste 4 milioane de lei în dotarea Ambulatoriului Spitalului Judeţean Sibiu

Foto: mesageruldesibiu.ro
0 41

Peste patru milioane de lei din fonduri europene, a primit Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, fiind astfel dotat cu aparatură performantă, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

„Serviciile medicale oferite sibienilor în cadrul Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu sunt mai calitative, graţie unor dotări cu echipamente medicale performante asigurate de Consiliul Judeţean Sibiu. În urma implementării unui proiect cu fonduri europene, au fost achiziţionate 19 aparate medicale cu ajutorul cărora diagnosticarea pacienţilor este una de mare precizie. (…) Proiectul privind dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean Sibiu a inclus şi dotarea cabinetelor medicale cu articole de mobilier, echipamente IT şi diverse echipamente (obiecte sanitare, cuiere, licenţe, etc). De asemenea, sălile de aşteptare au beneficiat de mobilier nou. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 4.109.865,54 lei TVA inclus”, se arată în comunicatul CJ Sibiu.

Din punct de vedere medical, dar ca un element de noutate, la Ambulatoriul de la Spitalul Judeţean Sibiu se pot efectua gratuit osteometrii, datorită osteodensitomentrului DXA, care face parte din noile dotări. Acest aparat măsoară densitatea oaselor, fiind necesar cu preponderenţă femeilor, care sunt predispuse la osteoporoză, după naştere sau în perioada menopauzei.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x