Bitcoin îşi continuă ascensiunea şi atinge un nou record de 28.600 de dolari

111

Cu o valoare record de 28.599,99 de dolari, cripto-moneda Bitcoin şi-a continuat, miercuri aprecierea, ceea ce înseamnă o apreciere de 295% pe parcursul acestui an, pe fondul interesului crescut din partea marilor investitori, transmite Reuters.

În prezent, cea mai cunoscută criptomonedă a depăşit, pentru prima dată pragul de 20.000 de dolari, în data de 16 decembrie şi între timp s-a apreciat cu aproape jumătate.

În contextul comparativ, dacă la începutul acestui an, bitcoin se tranzacţiona la aproximativ 8.000 dolari, în primăvară, când a izbucnit pandemia de coronavirus (COVID-19), a scăzut la 4.000 dolari. Însă în toamnă, bitcoin s-a apreciat semnificativ, datorită cererii din partea marilor investitori, atraşi de potenţialul unor câştiguri rapide, şi a aşteptărilor că va deveni o metodă de plată de bază.

Astfel, Bitcoin este cea mai importantă monedă digitală, cu o cotă de piaţă de aproape 70%.

În acest sens, tehnologia Blockchain utilizează criptografia pentru a crea un registru digital de date în care sunt incluse tranzacţiile utilizatorilor. Practic, este vorba despre un sistem prin care toate tranzacţiile sunt arhivate şi autentificate în mod public, fără să mai fie nevoie de un singur deţinător al informaţiei.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata