Când are loc Evaluarea Națională pentru clasa a II-a 2024

De Jurnalul Național Actuale Educaţie 131 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Elevii claselor a II-a se pregătesc pentru Evaluarea Națională la Limba română, limba maternă, Matematică și Științe ale naturii. Notele nu vor fi trecute în catalog, însă vor fi discutate la nivelul clasei, împreună cu părinții.

Când are loc Evaluarea Națională pentru clasa a II-a 2024

Evaluarea Națională pentru clasa a II-a începe pe 13 mai, iar elevii vor începe cu proba de Limba română și comunicare scris.

Testele pentru evaluare sunt elaborate astfel încât să fie clare, precise și conforme cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu, având un nivel mediu de dificultate. Formatul acestor teste este similar cu cel al evaluărilor internaționale.

Elevilor care fac parte din minoritățile naționale și au urmat cursurile în limba maternă li se asigură teste de matematică atât în limba în care au studiat, cât și în limba română.

Evaluarea Națională pentru clasa a II-a se desfășoară conform calendarului aprobat, în timpul orelor de curs în funcție de programul fiecărei școli.

Elevii vor susține examenul în sălile în care își desfășoară orele în mod obișnuit.

Calendarul complet al probelor

Evaluarea Națională la clasa a II-a începe pe 13 mai cu proba la Limba română și comunicare – scris, continuând cu limba maternă, apoi limba română citit, Matematică și Științe ale naturii.

 

13 mai – Limbă și comunicare – scris – Limba romana

13 mai – Limbă și comunicare – scris – Limba materna

14 mai – Limbă și comunicare – citit – Limba romana

15 mai – Limbă și comunicare – citit – Limba materna

16 mai – Matematică și Științe ale naturii

17 mai – Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale.

Elevilor li se vor testate cunoștințele la limba română și matematică, însă notele nu se pun în catalog.

Fostul ministru al Educației Mircea Miclea a vorbit despre necesitatea acestor evaluări naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, spunând că acestea au rolul de a-i „identifica din timp pe cei care vor avea probleme la Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a sau vor avea probleme la testele PISA”.

Acesta a spus că evaluările sunt făcute la nivel național, dar organizate de fiecare școală în parte, însă întrebările sunt cele de la nivel național, pentru a se putea identifica elevii care vor avea probleme la Evaluarea Națională sau la testele PISA.

Aşadar, „Aceste evaluări sunt făcute la nivel național, sunt făcute pentru fiecare școală atunci când stabilește școala respectivă, dar întrebările sunt cele care sunt la nivel național.

În felul acesta tu îi poți identifica din timp, deja de la clasa a II-a, sau a IV-a, sau a VI-a, pe cei care vor avea probleme la Evaluarea Națională sau vor avea probleme la testele PISA”, a mai spus el.

Sursa – playtech.ro