Care este ingredientul magic care îndepărtează gheața din congelator

4 min citire

Inrolare trafic.ro
În casa fiecăruia dintre noi există un frigider cu congelator, sau doar un congelator. Dar, de cele mai multe ori, acesta îngheață ne va chinui până o dăm jos. Însă, se pare că există o soluție, pe cât de banală și ieftină, pe atât de eficientă este. Astfel că, este momentul să descoperi ingredientul magic care îndepărtează gheața din congelator. Trucul ieftin e la îndemâna oricui.

 

Când vine vorba de congelator, după cum bine se știe, la un anume interval de timp necesită dezghețare și, în consecință, îndepărtarea gheții acumulate pe pereții acestuia.

Să scapi de gheaţa din congelator nu este sarcina preferată a nimănui, dar trebuie făcută. Dacă gheața scapă de sub control, aceasta va avea un impact asupra performanței congelatorului și a consumului de energie.

Ca să nu mai vorbim de faptul că este un obstacol ori de câte ori încerci să glisezi sertarele. Când vine momentul să dezgheți congelatorul, nu dispera, deoarece avem soluția, și anume un truc ieftin, care este la îndemnâna oricui.

Deși ar putea părea ciudat să folosim în aceeași expresie cuvintele cartof și congelator, în realitate lucrurile stau exact așa. Folosim unul sau mai mulți cartofi ca să îndepărtăm excesul de gheață de pe pereții congelatorului. Cu alte cuvinte, vorbim despre ingredientul magic care îndepărtează gheața din congelator, un un truc genial.

Cartoful este ingredientul magic care îndepărtează gheața din congelator

Deși este prea tentant să amâni această sarcină, trebuie să acționezi atunci când observi că gheața devine deosebit de groasă în congelator, mai exact, în jur de 3 cm. După aceasta, gheața va începe să-și pună amprenta asupra aparatului.

Pentru început, gheața groasă din congelatorul tău ocupă spațiu liber, spațiu care diminuează cantitatea pe care o poți depozita, afectând în același timp circulația aerului în interior.

Ingredientul magic care îndepărtează gheața din congelator. Trucul ieftin e la îndemâna oricui

Dacă gheața se acumulează suficient de mult, poate împiedica ușa să se închidă corect, ceea ce, din nou, afectează temperaturile din interior și adaugă și mai mult la factura de energie.

Cum folosești cartoful ca să scapi de gheața din congelator

Dar, folosind banalul cartof, ingredientul magic care îndepărtează gheața din congelatorul tău, scapi de toate problemele. Bine, bine, dar cum ajută cartoful, s-ar putea să întrebi. Răspunsul este unul simplu, și urmând pașii vei scăpa de gheață în mai puțin de 30 de minute de la scoaterea congelatorului din priză.

Nu ai nevoie de un cartof mare, ci unul mediu, să zicem, pe care va trebui să-l speli foarte bine, după care curăță-i coaja doar pe jumătate. Apoi, cu un cuțit, fă o tăietură pe partea curățată, să zicem în formă de V, ulterior bagă o furculiță.

Ingredientul magic care îndepărtează gheața din congelator. Trucul ieftin e la îndemâna oricui

Acum este momentul magiei, iar tot ce trebuie să faci este să pui cartoful pe podeaua congelatorului, dar atenție!, partea tăiată, în care ai pus furculița, trebuie să fie orientată spre peretele unde există excesul de gheață, și închide ușa la congelator, ulterior, după 30 de minute vei vedea efectele.

Aşadar, cu cât scapi mai repede de excesul de gheață din congelator, cu atât îți poți pune la adăpost alimentele, având în vedere canicula de afară și chiar și din casă.

Sursa – playtech.ro