Care este lista școlilor închise, astăzi, din cauza vremii?

De Jurnalul Național Actuale Meteo 223 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

În România, mai mulți școli au fost închise, astăzi, din cauza condițiilor meteo.

Din informările primite din teritoriu până în acest moment, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, astăzi, 9 ianuarie, este suspendată activitatea cu prezență fizică în unități de învățământ din mai multe județe, respectiv:

– Bacău: 3 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității

– Botoșani: 4 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității

– Brăila: 6 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității

– Buzău: 2 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității

– Galați: 7 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității

– Iasi: toate unitățile de învățământ, prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

– Neamț: 6 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității

– Suceava: o unitate de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității.

Cât va mai dura vremea rea?

Directorul general al ANM, Elena Mateescu, a anunțat, luni seară, la Antena 3 CNN, câte zile va dura acest episod de iarnă geroasă și care vor fi temperaturile minime.

În România, „Minimele vor coborî în această noapte la valori preponderent negative, așa cum au fost, de altfel, și maximele acestei zile. La această oră cel mai frig este în toată regiunea Moldovei și în zona montană aferentă”, a spus directorul ANM la Antena 3 CNN.

În prognoza acesteia, în ţara noastră vor continua ninsorile în partea de est și în zona montană.

Astfel, „La munte avem grosimi considerabile, de 50-80cm, iar în Capitală, la București Băneasa, la ora 20:00 înregistram deja 2 centimetri și așa cum arată animația termică, urmează și o perioadă cu ger, pentru că mai ales în noaptea de marți spre miercuri, miercuri spre joi, vom înregistra vârful acestui episod în care temperaturile vor fi unele foarte coborâte spre -15… -18 posibil în condițiile unui cer senin, pentru că de miercuri vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar cu siguranță în aceste condiții, gerul se va amplifica, mai ales în regiunile centrale, nordice și estice ale țării”.

În plus, „Chiar dacă joi vom înregistra o ușoară creștere, sfârșitul de săptămână, vineri spre sâmbătă, din nou temperaturile vor fi unele foarte coborâte(…). Însă estimările până la sfârșitul lunii ianuarie indică o probabilitate să ne apropiem de ceea ce ar fi normal pentru luna ianuarie în țara noastră, aceasta însemnând temperaturi specifice datei din calendar, maxime posibil cele mai coborâte în zonele centrale, nordice. Și sigur că da, spre cel mult 4- 5° în partea de sud a țării”, a mai spus Elena Mateescu.

Până la finalul lunii ianuarie vor fi temperaturi de iarnă

Aşadar, „Mâine vom actualiza și avertizarea meteorologică de cod galben valabilă pentru jumătatea estică a țării, având în vedere vârful perioadei de ger din această săptămână pentru următoarele două nopți și dimineți, respectiv noaptea de marți spre miercuri, miercuri spre joi, și cu siguranță, așa cum spuneam, și spre sfârșitul săptămânii”, a mai explicat directorul ANM.

În zilele următoare și mai ales în nopțile următoare e posibil să avem temperaturi de -15 …-18.

Sursa – www.antena3.ro