Care sunt obiectele din casă care îți aduc 7 ani de ghinion?

6 min citire

Inrolare trafic.ro
Că ne place sau nu, viețile noastre sunt guvernate într-o anume măsură de superstiții și unele credințe că anumite lucruri ne pot aduce ghinion. Așa se face că unii vorbesc despre obiectele din casă care îți aduc 7 ani de ghinion şi de care trebuie să scapi de ele imediat.

Ne sunt viețile guvernate de superstiții?

Superstițiile sunt acele credințe adesea iraționale, dar înrădăcinate cultural şi în urma cărora anumite acțiuni sau circumstanțe pot influența evenimente care nu au legătură între ele, explică experții sociologi.

Aceste lucruri reprezintă un aspect universal al naturii umane, pătrunzând în societățile din întreaga lume, iar aceste obiceiuri și practici curioase au trecut testul timpului, oferind o perspectivă fascinantă asupra dimensiunilor istorice, sociale și psihologice ale vieții umane, mai spun sociologii.

Deși ele există, sau cel puțin așa este împământenit în credința populară, multe dintre ele se dovedesc false, sau chiar nerealiste. Dar, cu toate astea, în multe credințe se vorbește despre obiectele din casă care îți aduc 7 ani de ghinion, așadar, hai să vedem care sunt acestea.

Care sunt obiectele din casă care îți aduc 7 ani de ghinion

Deși nu suntem aici pentru a vă face superstițioși, este interesant să explorăm credințele și folclorul din jurul anumitor obiecte de uz casnic.

Unele dintre aceste credințe au fost transmise din generație în generație și, indiferent dacă sunteți credincios sau nu, ele reprezintă o lectură interesantă.

Oglinzile sparte aduc 7 ani de ghinion

Este o superstiție larg cunoscută faptul că spargerea unei oglinzi duce la șapte ani de ghinion. Dar știați că, în unele culturi, chiar și o oglindă intactă este considerată un potențial prevestitor de ghinion?

Obiectele din casa care iti aduc 7 ani de ghinion. Scapa de ele imediat!

Se crede că oglinzile reflectă nu doar aparențele fizice, ci și sufletul. Prin urmare, o oglindă spartă simbolizează un spirit sau un viitor distrus, și care în credința populară ar putea să-ți aducă 7 ani de ghinion.

În antichitate, oglinzile erau considerate instrumente de divinație, oferind o privire în viitor. Se credea că o oglindă deformată sau spartă denaturează destinul cuiva.

Vesela spartă are semnificație importantă în diferite culturi

Vesela, mai ales atunci când este spartă, are o semnificație importantă în diferite culturi. Este adesea văzută ca un simbol al unității familiale și al prosperității.

Vesela intactă reprezintă o unitate familială care funcționează bine. Piesele sparte, prin urmare, simbolizează fracturi în cadrul familiei sau o pierdere de avere.

Obiectele din casa care iti aduc 7 ani de ghinion. Scapa de ele imediat!

Dincolo de superstiție și ghinion, utilizarea vaselor ciobite sau crăpate poate fi nesigură. Este o bună practică să înlocuiți obiectele deteriorate atât pentru siguranță, cât și pentru estetică.

Calendarele învechite aduc 7 ani de ghinion

Un calendar învechit este mai mult decât un simplu obiect casnic uitat. În unele credințe, se crede că acesta scurtează durata de viață a proprietarului său, deci aduce ghinionul în viața noastră.

Ideea este că trăind în trecut sau nereușind să avanseze în timp, cineva își poate bloca metaforic creșterea sau progresul în viață.

În multe culturi, timpul este considerat un element esențial al vieții și al bunăstării. Un calendar învechit este văzut ca o neglijare a trecerii timpului.

Plante artificiale și flori uscate, scapă de ele imediat!

Deși pot necesita puțină întreținere, plantele artificiale și florile uscate sunt adesea dezaprobate în feng shui și în alte credințe bazate pe energie.

Se consideră că aceste elemente absorb sau epuizează energia vitală dintr-o locuință, afectând vivacitatea și starea de spirit a spațiului.

Optați pentru plante vii, despre care se crede că aduc energie pozitivă, îmbunătățesc calitatea aerului și sporesc ambianța generală a locuinței.

Scaunele balansoare aduc 7 ani de ghinion

În unele culturi, se crede că un balansoar gol invită spiritele să se așeze și să se legene în el, putând aduce energie spirituală nedorită și înseamnă suferință și ghinion.

Această credință pornește de la ideea că scaunele balansoar se pot mișca singure, creând o percepție stranie de a fi ocupate de forțe nevăzute.

Obiectele din casa care iti aduc 7 ani de ghinion. Scapa de ele imediat!

În timp ce mulți văd acest lucru ca pe un simplu folclor, alții preferă să evite cu totul scaunele balansoare pentru a-și păstra casele libere de spirite.

 

În concluzie, fie că aceste superstiții te fac să reacționezi, fie că le vezi ca pe niște curiozități culturale, ele oferă o privire fascinantă în lumea folclorului și a credințelor anumitor popoare.

Nu uita, energia și norocul din casa ta țin la fel de mult de convingerile și de confortul personal ca și de obiectele pe care alegi să le păstrezi în ea.

Sursa – playtech.ro