Ce condiment să folosim, în loc de zahăr?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 103 citiri
7 min citire
Când vine vorba de sănătatea noastră, este important să nu facem excese, și dacă se poate, chiar să înlocuim anumite alimente cu altele mult mai sănătoase. Este și cazul de față, în care nutriționiștii recomandă să punem în preparate altceva decât zahăr, spunând că este mult mai sănătos.

Nutriționiștii recomandă să folosim înlocuitori de zahăr

Zahărul, după cum bine se știe, este un aliment des uzitat în mai toate preparatele dulci, de cofetărie, dar în ultimii ani specialiștii au ajuns la concluzia că prea mult zahăr strică, așa au apărut înlocuitorii zahărului. Unii dintre ei sunt naturali, iar alții sunt artificiali.

În timp ce îndulcitorii nenutritivi precum aspartamul, zaharina și sucraloza au cu siguranță argumente pro, inclusiv faptul că ajută la controlul greutății dacă sunt folosiți în mod responsabil nu sunt gloanțe magice așa cum se spune.

De fapt, există încă multe necunoscute despre modul în care acestea ar putea afecta organismul, spun dieteticienii. De exemplu, îndulcitorii artificiali ar putea, de fapt, să ne crească pofta de zahăr, nereușind să ne sature, spun specialiștii.

”O persoană cu diabet care are dificultăți în a-și controla glicemia poate beneficia de înlocuirea zahărului cu un înlocuitor de zahăr pe termen scurt.

Cu toate acestea, în general, recomand mai multe alimente naturale și zaharuri cu moderație în locul îndulcitorilor artificiali. Efectele pe termen lung ale îndulcitorilor artificiali sunt necunoscute în acest moment.”, spun dieteticienii.

Scorțișoara printre cei mai buni înlocuitori naturali ai zahărului

Pe de altă parte, aceiași specialiști spun că înlocuitorii naturali ai zahărului pot fi fructele, o opțiune extrem de sănătoasă. Spre exemplu, zaharurile naturale includ lucruri precum mierea crudă, siropul de arțar, nectarul de agave și zahărul brut.

Vestea bună este că unii îndulcitori naturali oferă câteva substanțe nutritive în plus față de zahărul de masă. Dar, în marea astea de informații, recomandări, și elemente înlocuitoare pentru zahărul găsit în magazine, conform dieteticienilor, se regăsește și un condiment, poate la fel de ieftin ca și zahărul, scorțișoara.

Scorțișoara poate fi folosit în loc de zahăr?

Având în vedere că zahărul este principalul vinovat pentru cele mai multe cazuri de obezitate, diabet și probleme dentare, este într-adevăr un moment bun pentru a începe să reducem consumul de dulciuri.

Dar pentru dependenții de zahăr de pretutindeni, știm cât de dificil poate fi să elimini din alimentația ta ceva cu care te-ai obișnuit, mai ales ceva care creează dependență precum zahărul.

Pune acest condiment în loc de zahăr. Este mult mai sănătosScorțișoara te ajută să reduci numărul de calorii

Dar există o mulțime de înlocuitori naturali de dulciuri care au un gust la fel de bun, dacă nu chiar mai bun, decât cel real și sunt și mult mai sănătoși.

 

Odată ce ai făcut acest schimb, te vei întreba de ce tornii lingurițe de zahăr în ceașca de după-amiază de cafea sau ceai. Acest înlocuitor este scorțișoara, și, nu numai că are un gust grozav amestecat într-o serie de băuturi calde.

Beneficiile scorțișoarei, un bun înlocuitor al zahărului

Dacă nu știai, scorțișoara adaugă o notă de dulceață presărată peste cereale, fructe și budinci sănătoase. Dar asta nu e tot. De asemenea, te va ajuta să reduci numărul de calorii.

Motivele pentru care scorțișoara ar trebui să fie noua ta alternativă la zahăr.

Scorțișoara controlează insulina

Scorțișoara are capacitatea de a imita în mod natural activitatea insulinei în organism. Acest lucru ajută la reglarea, și reducerea, nivelului de zahăr din sânge, deci poate fi de ajutor pentru cei care suferă de diabet.

Nu numai atât, vârfurile în nivelul de zahăr din sânge pot provoca o stocare a excesului de grăsime, așa că aprovizionarea cu scorțișoară poate ajuta la reducerea riscului de a câștiga kilograme în exces nedorite.

Scorțișoara poate ajuta la reducerea colesterolului

Studiile au arătat că scorțișoara poate ajuta la reducerea colesterolului cu 18% și a nivelului de zahăr cu 24%, ceea ce este excelent pentru sănătatea inimii.

Scorțișoara accelerează metabolismul

În cazul în care condimentul dulce indian poate controla insulina, acesta poate modifica, de asemenea, metabolismul zahărului și al carbohidraților, ceea ce înseamnă că ești capabil să arzi mult mai repede excesul de calorii.

 

Scorțișoara și consumul acesteia induce o reacție metabolică similară cu cea a ardeilor iuți și a ardeiului iute, astfel încât organismul tău consumă mai multă energie pentru a arde grăsimile mai repede.

Arde grăsimea de pe burtă

Scorțișoara vizează în mod specific grăsimea din jurul burții, care se numește grăsime viscerală.

Grăsimea proeminentă de pe burtă este diferită de grăsimea care este depozitată în jurul restului corpului, deoarece indică un risc mai mare de boli de inimă și diabet.

 

Compusul activ din scorțișoară, denumit cinnamaldehida, stimulează metabolismul țesutului gras visceral, așa că, dacă doriți să vă reduceți umflătura de pe burtă, un strop de scorțișoară este cel mai bun mod de a face acest lucru.

Scorțișoara poate ajuta la suprimarea poftei de mâncare

Nu în ultimul rând, scorțișoara poate ajuta la încetinirea digestiei, astfel încât mâncarea va avea nevoie de mai mult timp pentru a ajunge în stomac, ajutându-te să te simți sătul pentru mai mult timp.

De asemenea, dulceața scorțișoarei va ajuta la limitarea poftelor de zahăr, astfel încât te vei simți mai puțin înclinat să te înfrupți din acea gogoașă cu zahăr la prânz.

Sursa – playtech.ro