Ce este postul intermitent?

Postul intermitent este un stil de a manca, ce implica alternarea perioadelor caracterizate de restrictii calorice cu perioade de consum normal de alimente. Exista 3 tipuri de posturi de acest gen: post in care se alterneaza zilele, post tinut intreaga zi(cum este postul negru) si post restrictionat pe intervale orare.

In plus, postul intermitent poate insemna unul dintre urmatoarele lucruri

abtinerea totala de la mancare
consumul minim sau restrictionarea anumitor alimente

Ca si tipurile de post care exista, la fel avem si motivatii diferite pentru care alegem sa facem asta. Uite de ce alege lumea in mare sa posteasca:

Pentru a slabi
Pentru a-si imbunatati sanatatea
Pentru a-si testa taria mentala
Pentru motive religioase(la romani acesta este cel mai intalnit motiv pentru care se posteste)

Slabitul este rezultatul unui deficit caloric

Potrivit cercetarilor, atunci cand caloriile si proteinele sunt controlate, postul nu pare sa influenteze in vreun fel masa corporala. Nici nu slabesti, dar nici nu te ingrasi. Asta inseamna, in mod normal, ca nu trebuie sa postesti doar ca sa slabesti. Dar aici depinde si de alimentele pe care le alegi in aceasta perioada si frecventa cu care le consumi.

Exista motive bune pentru care sa incerci postul intermitent

Printre acestea se numara si controlul caloriilor, constientizarea senzatiei de foame, abilitatea de a avea mese mai mari si mai hranitoare, aderenta dietetica mai buna, dar si productivitatea sporita in timpul perioadelor de abtinere de la mancare.

Regula generala este ca prin consumul de calorii vei intrerupe postul intermitent. In timp ce o picatura de lapte sau de smantana in cafea va face ca postul sa nu mai fie considerat asa, nu va avea totusi de-a face cu rezultatele pe care le doresti din punct de vedere al sanatatii, atata timp cat iti numeri caloriile.

Tu ce zici? Ai incerca postul intermitent sau ramai la postul traditional, bisericesc?

Sursa foto: culturism.ro

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata