Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci o singură dată pe zi, timp de 30 de zile?

De Jurnalul Național Actuale Lifestyle 227 citiri
4 min citire
Ideea de bază a postului intermitent constă în reducerea consumului de calorii, ceea ce duce la scăderea greutății și a grăsimii corporale. A devenit o modalitate simplă de alimentație pe care mulți oameni o apreciază. Există diferite metode de post intermitent, dar unii experți consideră că cele pe termen lung, cum ar fi Intermittent Fasting de 24 de ore, pot aduce cele mai multe beneficii, scrie Boxrox.

Printre beneficiile acestei metode de alimentație se numără:

-Scăderea în greutate: postul intermitent poate ajuta persoanele să slăbească prin reducerea numărului de
calorii pe care le consumă. Limitând orele în care se poate mânca, se consumă, în mod natural, mai puține
calorii.
– Sensibilitate îmbunătățită la insulină: postul intermitent poate ajuta la îmbunătățirea sensibilității la
insulină, esențială pentru menținerea nivelului sănătos al zahărului din sânge.
-Reducerea inflamației: studiile sugerează că postul intermitent poate ajuta la reducerea inflamației din
organism
-Îmbunătățirea sănătății inimii: Unele studii au descoperit că poate ajuta la reducerea riscului
afecțiunilor cardiace prin scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea nivelului de colesterol și reducerea
stresului oxidativ.

Când se utilizează metoda de post intermitent de 24 de ore, se bea doar apă sau alte băuturi fără calorii, cum ar fi ceaiul de plante. Deși există variații ale postului intermitent, în care oamenii mănâncă un număr redus de calorii, experții sugerează că abținerea completă de la calorii rămâne singura modalitate de a vă asigura că beneficiați de toate beneficiile postului intermitent.

Cum se practică ”postul intermitent”

”Metoda 16: 8” este versiunea populară a postului. Aceasta implică consumul de mese și gustări în timpul unei perioade de opt ore, în timp ce vă abțineți de la mâncare timp de 16 ore. De cele mai multe ori, asta înseamnă să săriți peste micul dejun și să nu mâncati nimic după cină. O ”fereastră” tipică de mâncare în metoda 16: 8 este în fiecare zi, de la ora 12 pm la ora 8 pm. ”Metoda 5:2” implică consumul a doar 500-600 de calorii timp de două zile săptămânal, urmând un model similar în celelalte cinci zile. ”Dieta războinicului” – această versiune a postului intermitent implică consumul de cantități mici de fructe și legume pe tot parcursul zilei și o masă bogată seara, în timpul unei ferestre de patru ore.

Ce se întâmplă în organism dacă mâncați o masă pe zi timp de 30 de zile

Dieta cu o masă pe zi este denumită și metoda 23:1, în care nu se mănâncă nimic timp de 23 de ore. Primul mit care se spulberă atunci când mâncați o singură dată pe zi, timp de 30 de zile, este referitor la un metabolism mai lent. Metabolismul nu va încetini dacă mâncați mai rar, așa cum cred unii.

Există diverse cercetări făcute special pentru a arăta că a mânca mai puțin nu are niciun impact asupra pierderii în greutate, dacă consumați 6 mese pe zi sau 3 mese pe zi. În concluzie, consumul unei singure mese pe zi vă poate ajuta să consumați mai puține calorii. Acest lucru poate deveni un mare aliat în menținerea unui deficit caloric necesar scăderii în greutate.

Sursa – www.capital.ro