Ce produse alimentare nu trebuie consumate niciodată când urmăm un tratament medicamentos?

2 min citire

Inrolare trafic.ro
Există medicamente ce nu pot fi luate pe stomacul gol, de aceea, fiecare persoană mănâncă ceva înainte, însă puțini oameni citesc prospectul de pe eticheta medicamentelor pentru a vedea ce au voie să mănânce înainte și ce nu.

Trebuie mereu să citim prospectul pentru că anumite combinații de medicamente cu produse alimentare ne pot periclita sănătatea, care este deja șubredă din moment ce suntem sub tratament.

 

Ce NU ai voie să mănânci când iei pastile?

 

 Când iei medicamente, produsele lactate şi alimentele afumate nu ar trebui niciodată amestecate cu medicamentele deoarece pot provoca reacții adverse grave în organismul nostru.

Explicația este simplă: calciul, fierul şi alte minerale din produsele lactate intră în conflict cu anumite antibiotice, precum cele din clasa tetraciclinei. Adică organismul nostru nu absoarbe cum trebuie antibioticele.

Însă pofticioșii pot mânca liniștiți iaurturi cu puțină grăsime sau produsele alimentare fără lactoză, atunci când urmează un tratament medicamentos.

Pentru vitamine, trebuie să întrebăm medicul de familie dacă putem lua vitamine sau suplimente minerale cu antibiotice. Altfel ar putea apărea reacții adverse în corpul nostru.

Necesită să avem o atenție la antidepresive.Persoanele care iau antidepresive nu au voie să mănânce anumite alimente. De exemplu, antidepresivele din clasa monoaminelor amestecate cu alimente bogate în amoniac cresc rapid tensiunea arterială.

Dacă luați antidepresive evitați: somonul afumat, vinul roșu, berea, carnea tocată, brânza veche și sosul de soia.

Totodată, fără alcool când luați pastile. De asemenea, nu trebuie să uitați că băuturile alcoolice nu trebuie amestecate nicioadată cu antibioticele.

Combinația poate cauza greață, vărsături și leziuni hepatice. De altfel, consumul de alcool încetinește procesul de vindecare al pastilelor.