Ce trebuie sa stii despre procesul de adoptie

0 109

Procesul de adoptie este o oportunitate extraordinara de a aduce un copil in viata unui cuplu sau a unei persoane care nu poate avea copii. Insa, este la fel de minunat si pentru un copil care nu are pe nimeni. Deoarece va intra intr-o familie in care va fi iubit, protejat si va avea un mediu stabil de viata.

Insa, adoptia poate fi de cele mai multe ori un traseu lung si complicat prin care trebuie sa treaca parintii adoptivi pentru a-si vedea visul implinit.

Uite ce trebuie sa stii si tu despre procesul de adoptie

  • Acest proces poate fi foarte lung

Timpul de asteptare poate fi undeva de la cateva luni pana la cativa ani chiar. Fiecare parinte adoptiv doreste sa aiba copilasul dorit cat mai repede in familia sa. Insa de cele mai multe ori dureaza foarte mult de la cererea initiala pana la adoptia cu acte in regula.

  • Adoptia pe plan intern si adoptia internationala sunt doua procese foarte diferite

Diferentele cele mai mari dintre aceste doua procese se refera la costuri, timp de asteptare, dar si multe acte de facut si de semnat.

  • Poate fi si destul de scump

A adopta un copil printr-o agentie privata poate costa diferit fata de a adopta un copil cu ajutorul unui avocat si neimplicand o agentie.

  • Costurile de sanatate pot fi si ele ridicate

Chiar daca in sfarsit ai adoptat un copilas si este al tau, a-l creste si a-l face sa se simta confortabil in noul camin poate fi destul de costisitor. Acesti copii au nevoie probabil de servicii speciale si interventii terapeutice pentru a se instala cum trebuie in noua familie. Insa, nu este cazul peste tot.

  • Sunt o gramada de acte de facut 

Cea mai mare parte a timpului indelungat dintr-un proces de adoptie se refera la pregatirea actelor pentru a inainta un dosar in acest sens. Bineinteles ca este diferit pentru adoptiile pe plan intern si pentru cele pe plan extern.

  • Trebuie sa fii pregatit ca parinte adoptiv sau ca un cuplu care doreste asta

Fiecare proces isi are cerintele sale specifice, si tu ca parinte trebuie sa fii atat pregatit emotional, cat si fizic pentru ce inseama asta. Insa, va trebui sa indeplinesti si o serie de cerinte ca sa obtii in sfarsit ceea ce iti doresti.

Pe langa aceste criterii, mai sunt multe de luat in calcul. Insa, fiecare familie care trece prin asta se confrunta cu totul in modul sau. In primul rand trebuie sa iti doresti din tot sufletul sa adopti si sa ajuti un copil, ca mai apoi totul va veni natural.

Sursa foto: radioresita.ro

Sursa: Perfect Makeup

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata