Consiliul Concurenţei a autorizat externalizarea unor servicii de către OMV Petrom

54

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţiile prin care OMV Petrom SA externalizează unele operaţiuni şi servicii generale de suprafaţă conexe activităţilor de extracţie şi producţie a ţiţeiului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii deservenţi, către consorţiul Dietscon şi asocierea Bonatti SpA, conform unui comunicat remis, marţi, AGERPRES.

În momentul de faţă, atât consorţiul Dietscon, cât şi asocierea Bonatti urmează să semneze cu OMV Petrom câte un acord-cadru pentru furnizarea de servicii de suprafaţă şi transport, servicii de operare şi mentenanţă minoră, servicii de pompieri şi salvare, servicii de operare în teren, servicii de operare în facilităţi, servicii de operare în facilităţi de tratare.

În urma derulării unei proceduri de achiziţie, consorţiul Dietscon a fost desemnat ofertantul cel mai bine clasat pentru loturile D (zona de producţie Moldova) şi E (zona de producţie Crişana), iar asocierea Bonatti va gestiona serviciile pentru lotul C (zona de producţie Muntenia).

În contextul organizatoric, procedura presupune vânzarea unor bunuri mobile, închirierea unor bunuri imobile, precum şi transferul unor salariaţi către consorţiul Dietscon, respectiv către asocierea Bonatti, la sfârşitul duratei acordului-cadru, unele active urmând a fi returnate către OMV Petrom.

„Consiliul Concurenţei a analizat aceste operaţiuni şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea acestora cu un mediu concurenţial normal. Deciziile vor fi publicate pe pe pagina web a autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial”, se menţionează în comunicat.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata