Copiii românilor se află pe locul doi în Europa la obezitate infantilă! Cauza este deficitul de apă consumată de către aceștia

Copiii din țara noastră nu mai consumă apă deloc! În urma unui studiu efectuat la Cluj și Ploiești pe 6000 de elevi, cercetătorii au au concluzionat această realitate. Este o reală amenințare pentru organismul uman și sănătate acestuia mai ales că, un corp hidratat necorespunzător poate duce la obezitate sau diabet. Iar rezultate nu sunt unele mulțumitoare. Ne aflăm pe locul 2 la obezitate infantilă în Europa. Ce este îngrijorător este că copiii cu vârstele cuprinse între 10 și 12 ani dezvoltă un risc mult mai mare de a face diabet zaharat deoarece aceștia în loc de apă, consumă sucuri acidulate.

Iannis este unul dintre elevii care au participat la programul de monitorizare pornit de o asociație. După ce au aflat rezultatele cercetării, părinții copilului sunt mult mai precauți acum.

„Reporter: Nu îţi plăcea apa?

Iannis: Nu, pur şi simplu nu am vrut să încerc, am vrut să beau doar suc.

Roxana Baciu, mama lui Iannis: Acum fiind semnalaţi de programul respectiv că ar fi o mică problemă am hotărât să ne auto-educăm.”

În cadrul programului din CLuj și Ploiești au fost verificați peste 6000 de copii. 60 dintre aceștia au prezentat un risc mare de obezitate și diabet așadar, vor fi ținuți sub supraveghere timp de 18 luni pentru a aborda o alimentație corespunzătoare.

„Prima problemă este hidratarea şi le spunem că trebuie să bea mai multă apă. Să folosească apa şi pot adăuga fructe în acea apă, ca să nu fie simplă, dar adăugarea de fructe este mult mai sănătoase decât folosirea unui suc”, este afirmația unuia dintre managerii proiectului.

Adevărul despre suc după cum spun specialiștii este că nu ne hidratăm în niciun fel, ci doar ingerăm o cantitate foarte mare de zahăr.

„Se poate ajunge la un exces caloric. Indiferent dacă noi luăm treaba asta dintr-un suc din comerţ sau luăm dintr-un suc proaspăt făcut în casă, din fructe în care am îndepărtat efectiv fibra, cantitatea de zaharuri e aceeaşi”, declară un nutriționist specializat în diete.

În ziua de azi, copiii chiar nu mai pot să găsească scuze pentru faptul că nu consumă apă. În secolul vitezei, găsim o mulțime de aplicații care ne reamintesc mereu că trebuie să consumăm un pahar de apă la un anume interval de timp.

Românii ar trebui să ia măsuri de precauție în privința copiilor acestora. Studiile arată că 30% dintre copii cu vârstele între 10 și 12 ani prezintă un risc de a dezvolta diabet zaharat.

Sursa: observator.tv

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata