Cum arată cele mai bune dulapuri de vin

De Jurnalul Național Casă și Grădină Investiții 221 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
M-am mutat recent și pentru prima dată în viața mea am o cramă minusculă – este un coridor care se prăbușește, rece, dar este frumos în ochii mei. Chiar și așa, nu este suficient de mare pentru ambițiile mele vinoase, care nu se potrivesc unui oraș precum Londra, unde spațiul de pivniță este limitat. Așa că m-am uitat la dulapuri de vin și răcitoare: dar care model este potrivit?

„Prima întrebare pe care trebuie să ți-o pui este: pentru ce este? Sticle în pivniță sau distracție?” spune Tom Harrow, co-fondatorul comerciantului de vinuri Honest Grapes și consultant de vin pentru jet set. „Am două dulapuri pentru vinuri din acest motiv. Unul este stabilit la o temperatură constantă, în pivniță, de 12-13ºC pentru orice, iar altul pentru alb și șampanie pentru servire, la 7-8ºC. De asemenea, puteți obține dulapuri pentru vinuri cu zone de temperatură diferite.

EuroCave V-Champ-L, 10.999 GBP

Swisscave WL120F, 1.175 GBP

Swisscave WL120F, 1.175 GBP

„Temperatura „corectă” pentru servirea vinului este personală – este mai important ca temperatura să fie menținută constantă”, adaugă Harrow. „Umiditatea regulată este, de asemenea, crucială, astfel încât pluta să nu se usuce. Când vă uitați la capacitatea sticlei, rețineți că majoritatea modelelor sunt bazate pe sticla clasică Bordeaux. Sticlele de Burgundy tind să fie mai grase. Așa că luați capacitate cu un praf de sare. De asemenea, este bine să aveți mai mult spațiu de stocare în formă liberă pentru magnum și sticle de dimensiuni ciudate.”

Suporturile sticlei V-Champ-L sunt îmbrăcate în piele de culoare șampanie pentru a prezenta cuvée de prestigiu

Mulți din comerț recomandă marca franceză EuroCave (și a doua etichetă a acesteia, Transtherm). Prețurile încep de la 1.770 GBP pentru Tête-à-Tête cu 12 sticle, crescând la 14.300 GBP pentru V-Royale-L, un dulap de 124 de sticle cu rafturi reglabile pentru cenușă, protecție UV, alimentare cu aer filtrat, absorbție a vibrațiilor și control al umidității .

Unele modele maximizează stocarea, în timp ce altele sunt mai mult despre afișare. Noul model V-Champ-L de la EuroCave (10.999 GBP) prezintă o Susan leneșă, ale cărei suporturi pentru sticle sunt îmbrăcate în piele de culoarea șampaniei, pentru a prezenta cuvée de prestigiu.

V-Royale-L de 124 de sticle de la Eurocave are rafturi reglabile pentru cenușă, protecție UV, alimentare cu aer filtrat, absorbție a vibrațiilor și control al umidității

V-Royale-L de 124 de sticle Eurocave are rafturi reglabile pentru cenușă, protecție UV, alimentare cu aer filtrat, absorbție a vibrațiilor și control al umidității © Gaëlle Le Boulicault

Gama Varia 400 de la Gaggenau combină funcția și o estetică minimalistă. „Într-o piață precum New York, unde spațiul este mai limitat, am observat o tendință în rândul clienților noștri de a-și muta vitrinele de vin din bucătărie în sufragerie”, spune șeful de design Sven Baacke. „Acest lucru oferă o atmosferă mai relaxată pentru a savura vin, la fel ca un șemineu modern.” Dacă dulapul pentru vinuri este într-adevăr șemineul modern, atunci sunt Gaggenau până la capăt – iluminarea naturală, reglabilă este mai mult pe gustul meu decât iluminatul chihlimbar favorizat de EuroCave.

Un pic mai funky este Swisscave WL120F cu 35 de sticle (1.175 GBP), care vine în finisaje care includ negru, alb sau roșu ruj. Acesta este modelul recomandat de somelierul șef al 67 Pall Mall, Federico Antonio Moccia, pentru cei cu puțin spațiu.

Compactul Swisscave WL120F este finisat în alb, negru sau roșu

Compactul Swisscave WL120F este finisat în alb, negru sau roșu

Clienții își personalizează adesea ușa dulapului de vinuri „astfel încât să se potrivească cu barul lor de acasă”, spune Tim Lewis de la Sorrell Cellars, care creează un depozit de vinuri la comandă pentru hotelurile A-listers și de cinci stele. „Alama antică este un finisaj care pare deosebit de popular în acest moment.” În mod clar, mai este puțin de lucru la pivnița mea veche, fărâmicioasă, de cărămidă.

 

Sursa – www.ft.com