Cum sa impiedici social media sa-ti distruga viata

social media

Si tu te afli des in situatia in care dai scroll toata ziua pe retelele de social media ca intr-un final sa iti dai seama ca nu faci nimic bun cu viata ta? De fapt, vizualizarea asa zisei perfectiuni a altora pe Instagram, Facebook sau Pinterest nu ne face decat mai stresati, mai tematori si mai depresivi. Si totusi, parca suntem dependenti de asta si continuam sa ne amaram singuri.

Mai intai ar trebui sa iti pui intrebarea ‘Sunt dependent de social media?’

A fi sincer cu tine insuti despre oricare dintre obisnuintele tale este o adevarata provocare. Insa, a zice cu adevarat ca social media este ca un viciu pentru tine este chiar si mai greu. Asta mai ales daca face parte din viata ta sociala si profesionala. Cu toate acestea, a recunoaste deschis in fata ta ca ai devenit dependent este un prim pas important in a obtine controlul si in a te schimba in mai bine.

Pe langa intrebarea de baza, ar mai trebui sa iti adresezi cateva:

Ai simtit vreodata ca iti doresti sa petreci mai putin timp pe retelele de socializare, ai incercat sa o faci dar nu ai reusit sau ai reusit doar putin timp ca mai apoi sa te intorci la aceleasi obiceiuri?
Iti verifici notificarile in locuri si situatii in care nu ar trebui sa o faci? Precum atunci cand conduci, la munca sau in timp ce ar trebui sa petreci timp de calitate cu partenerul de viata sau cu familia.
A petrece timpul pe Instagram de exemplu te face sa te simti mai rau cu persoana ta?

Daca ai raspuns cu DA la oricare dintre aceste intrebari, poti sa fii sigur ca social media nu te ajuta, ci te influenteaza in mai rau. 

Trebuie sa intelegi mai ales faptul ca perioada petrecuta online iti exploateaza timpul si te lasa fara minute sau ore pretioase din viata ta. Odata ce vei constientiza acest lucru, atunci abia vei putea sa renunti usor usor la statul atat de mult pe retelele social media si atunci viata ta va fi mai calitativa.

Sursa foto: semneletimpului.ro

X MAN.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata