Cum se poartă corect masca chirurgicală

0 118

Având în vedere temerile legate de creșterea numărului de infectați cu noul coronavirus, prevenția reprezintă întotdeauna un rol esențial atât împotriva acestui virus cât și altor virusuri sau bacterii. Așadar, în afară de măsurile de igienă personală, măștile de protecție au rolul de a opri transmiterea infecțiilor respiratorii și a germenilor.

Masca medicală este cea mai simplă metodă de apărare și trebuie purtată, pentru început, de persoanele care au simptome de infecții respiratorii. Atunci când persoana strănută sau tușește, răspândește în aer picături care conțin agenți patogeni. Așadar, persoanele din jur se pot infecta.

Masca de protecție trebuie purtată cu partea colorată în exterior

În ultimul timp, au apărut în lumea virtuală tot felul de sfaturi și zvonuri privind modul corect de a purta masca. Medicul Vasi Rădulescu a declarat în urmă cu puțin timp pe pagina sa de Facebook câteva informații folositoare, cu scopul de a dizolva știrile false.

„Nu procedaţi ca în sfaturile livrate pe internet de persoane neavizate care spun că trebuie să fie cu albul în interior când eşti sănătos şi cu albul în exterior când eşti bolnav”, a afirmat medicul.

Masca medicală trebuie să acopere atât bărbia, cât și nasul și gura și să fie purtată cu partea colorată în exterior. Masca are o sârmă de metal în partea de sus (a nasului) ce trebuie mulată pe nas, pentru a nu exista căi libere de pătrundere a aerului.

Un lucru foarte important este faptul că aceasta trebuie utilizată o singură dată, iar atunci când se umezește trebuie pusă într-o pungă și aruncată la gunoi. Organizația Mondială a Sănătății indică să nu se atingă partea din față în momentul în care masca se îndepărtează, ci elasticele sau șnururile care se atașează de urechi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata