De ce este periculos să dormim cu telefonul lângă noi?

Și tu dormi cu telefonul mobil lângă tine? Trebuie să te oprești acum! Chiar dacă pare un lucru obișnuit, poate deveni un obicei poarte periculos

Un tânărul în vârstă de 22 de ani s-a stins de viață într-un mod teribil, după ce s-a electrocutat în timp ce-și încărca telefonul mobil în pat.

Era de unul singur acasă și aștepta să vină un prieten la el. După un moment, s-a întins în pat și și-a pus telefonul la încărcat, cu firul întins pe pat.

Băiatul a fost găsit fără suflare în pat, cu telefonul lângă el, care încă era conectat la priză. Nu s-a mai putut face absolut nimic pentru el. Autopsia a arătat că tânărul era decedat de 5 ore înainte de a fi găsit.

Incidentul s-a petrecut în Thailanda și este al doilea caz din ultimele luni. Un alt tânăr a fost găsit mort de menajera sa, după ce s-a electrocutat cu firul de la încărcătorul telefonului mobil, în luna februarie a acestui an.

În urma studiilor realizate de cercetători de la Înalta Şcoală pentru Ştiinţe Aplicate din Zurich, a reieșit că un tânăr din doi se simte obosit în timpul săptămânii. Experții învinovățesc pentru aceste rezultate atât petrecerile, jocurile video dar și telefonul mobil, care, aparent, poate afecta calitatea somnului.

Cercetătorii de la ZHAW indică îndepărtarea telefonului mobil din dormitor, dar și reducerea timpului alocat jocurilor video. Cu o oră înainte de culcare, tinerilor le este recomandat să stea cât mai departe de orice ecran. Pentru a te bucura de un somn liniștit și odihnitor, este recomandat să stingeți aparatele mobile sau să le puneți pe modul „avion”. Specialiștii mai recomandă tinerilor să se trezească cu ajutorul unui ceas deșteptător în locul telefonului mobil.

sursa glow.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata