Domeniul schiabil de la Voineasa

0

Pentru proiectul privind dezvoltarea infrastructurii de agrement în stațiunea Voineasă, Ministerul Turismului a inițiat procedurile pentru plata ultimei transe necesare proiectului, care este în valoare de 1,075 milioane de lei, dintre care ministerul a plătit în total 106 milioane de lei.

Bogdan Trif, a inspectat stadiul proiectului privind dezvoltarea infrastructurii de agrement în stațiunea Voineasă, județul Vâlcea, prilej cu care a anunțat și plata ultimei transe necesare finalizarii acestuia.

“Din acest moment, Ministerul s-a achitat de orice obligație financiară, este rândul autorităților locale să finalizeze construcțiile în așa fel încât Voineasa să devină ceea ce am sperat cu toții, un domeniu schiabil de care să se bucure turiștii, în condiții de siguranță și confort. Am deblocat un proiect început în urmă cu 10 ani, este o investiție mult prea importantă pentru a o lăsa în același stadiu în care am găsit-o, pierdută printre responsabilități aruncate de la unii la alții. Important este că din sezonul viitor turiștii vor avea la dispoziție o pârtie modernă, cu tot confortul de rigoare, de la parcare, la tot felul de activități de agrement”, a declarat ministrul Turismului, la Voineasa.

Județul Vâlcea are mai multe proiecte incluse în Masterplanul Investițiilor în turism care vizează, printre altele, dezvoltarea facilităților balneare din orașul Băile Olănești, construcția unui parc de agrement în zona captării izvoarelor din Călimănești, amenajarea unui camping în Horezu și un parc de aventură în stațiunea Voineasă.

Ministrul turismului, Bogdan Trif, a cerut autorităților locale să facă demersurile necesare pentru depunerea documentației necesare obținerii fondurilor de la minister, în condițiile în care a simplificat, în cursul anului trecut, condițiile de accesare a finanțărilor, prin reducerea documentației necesare doar la nivel de studiu de fezabilitate.

sursa wall-street.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata