Duoul de design Studio QD pe puterea unui interior minimalist

De Jurnalul Național Casă și Grădină Externe 175 citiri
6 min citire

Inrolare trafic.ro
În opinia lor, Lucy Derbyshire și Jena Quinn a afirmat, „Este nevoie de efort pentru a exercita reținere, iar designul interior nu este diferit. Este ușor să fii sedus să folosești o mulțime de culori sau un model deosebit de jucăuș, dar puterea unei estetici mai măsurate – în care forma și textura sunt puse în centrul atenției – nu trebuie niciodată subestimată. Prin îndepărtarea atenției de la model și culoare, lumina, forma, scara și textura devin esențiale pentru succesul unui spațiu, precum și o platformă pentru individualitatea și stilul proprietarului”.

Camera de zi a acestei case cu șapte dormitoare din Kensington, aflată pe piață pentru 44 de milioane de lire sterline, este un exemplu excelent al modului în care împingerea înapoi poate spori sentimentul de spațiu și armonie. Aici, vă oferim câteva trucuri pentru a face acest interior puțin mai jucăuș, primitor și, îndrăznim să spunem, plin de suflet.

 

Pentru noi, un interior redus înseamnă un spațiu care este lipsit de design străin. Pentru a permite camerei să fie complet imersivă, fiecare suprafață trebuie luată în considerare, inclusiv tavanele.

Plafoanele sunt adesea tratate ca o idee ulterioară și, ca o chestiune de obicei, adesea finisate în alb. Un tavan neașteptat, făcut corect, îți atrage fără efort privirea în sus, dând un sentiment de înălțime și scară. Acest lucru se poate realiza prin utilizarea tapetului sau a vopselei, în funcție de gradul de impact dorit. (Un tavan vopsit în albastru, lucios sau altfel, este un element de bază al nostru.) Dacă doriți să urmați traseul tapetului, Pierre Frey și Casamance au câteva opțiuni minunate, pe care le-am folosit de mai multe ori. Pentru o declarație mai grandioasă, există această hârtie uimitoare de la Fromental – coroana perfectă pentru un spațiu redus.

 

Un covor este o oportunitate excelentă de a juxtapune diferite texturi și materiale în cadrul schemei tale minimale. În funcție de preferință, locație și buget, puteți folosi fie materiale naturale, cum ar fi lâna și mătase, fie fibre sintetice precum nailon, mătase de bambus sau PET, care este plastic reciclat, ceea ce înseamnă că puteți vărsa aproape orice pe el.

Când furnizăm covoare, de obicei personalizăm dimensiunea. Scara este importantă – dacă nu este în armonie cu mobilierul și dimensiunea spațiului, își poate pierde scopul în cadrul esteticului. Adorăm covorul Fugue de la Silk Avenue. Variațiile subtile de culoare cu înălțimea variată a grămezii înseamnă că va funcționa în aproape orice interior.

 

Cu numărul de materiale, culori și texturi redus la câteva, este important ca acestea să fie corect iluminate. Iluminarea bună poate fi diferența dintre un interior „măsurat” să fie atmosferic sau strict și neprimitor.

Cel mai bun mod de a realiza acest lucru este prin stratificarea luminii. Lămpile de masă și de podea creează o strălucire măgulitoare pentru oaspeți atunci când sunt așezați și ajută la îmbunătățirea echilibrului vizual. Aplicele de perete permit un alt strat de lumină la nivelul feței când stați în picioare, creând o lumină pentru serile și zilele mai întunecate de iarnă – de exemplu, aceste frumoase aplice Gild Montreuil de la Lux Deco, care au o scară și un design minunat și nu vor sparge banca. În cele din urmă, reflectoarele direcționale sunt utile pentru a evidenția piesele importante, creând o dramă concentrată.

 

Cu toate distragerile străine eliminate, silueta mobilierului va avea un efect semnificativ asupra unui spațiu. Pentru încăperile mari, unde mobilierul poate fi plasat în centru, există posibilitatea de a introduce forme mai organice și jucăușe. Livingul proprietății Pitt Street, de exemplu, ar fi îmbunătățit de juxtapunerea formelor liniare ale arhitecturii camerei și curbele blânde ale acestei canapele proiectate de Pierre Augustin Rose, disponibilă din Colecția Invisible.

 

Un avantaj deosebit al unui interior mai minimal este bucuria unei întinderi neîntrerupte de perete – o marfă rară! Interioarele prezintă adesea bric-a-brac pe rafturi sau în dulapuri, dar o alternativă restrânsă ar fi să expuneți arta. Pentru o abordare modernă și dramatică, am agăța o lucrare la scară largă în loc de o serie de piese mai mici. Scara mai mare ar sugera un sentiment de spațiu și ar crea dramă și concentrare, dictând „personalitatea” spațiului.

Adorăm opera lui Patrick O’Donnell, care este vândută de unul dintre dealerii noștri de artă preferați, Nicholas Bowlby. Această lucrare, „Something to remember me by”, este tipică practicii sale, care se concentrează pe elemente formale precum formele și tonul și este subiectul perfect pentru o abordare simplă.

Sursa – propertylistings.ft.com