Hunedoara: Complexul Aqualand şi Cetatea Deva au adus aproape 4 milioane de lei la bugetul local

45

Complexul de piscine acoperite Aqualand Deva şi Cetatea Deva, ambele administrate de Primăria Deva, au adus anul trecut la bugetul local încasări de aproape 4 milioane de lei, două treimi din aceşti bani reprezentând contravaloarea biletelor vândute la telecabina care urcă spre monumentul istoric.

„În anul care a trecut Cetatea Deva a fost vizitată de 176.161 de turişti, care au utilizat telecabina. Monumentul istoric a adus la bugetul local al municipiului Deva suma de 2,64 milioane lei. De facilităţile complexului acvatic au beneficiat peste 45.000 de persoane, iar încasările s-au ridicat la 1,35 milioane lei”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Dana Golea.

Complexul Aqualand Deva a fost în topul preferinţelor celor care au dorit să se relaxeze în perioada sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, 6.000 de persoane petrecându-şi orele libere la înot, saună sau la salina artificială.

Cetatea Deva a fost vizitată în perioada 24 decembrie 2019-7 ianuarie 2020 de peste 3.100 de turişti, care au preferat să urce cu telecabina.

Astfel, în perioada sărbătorilor de iarnă, Complexul Aqualand a dus la bugetul local încasări de aproape 180.000 de lei, iar Cetatea Deva peste 53.000 de lei.

Sursa foto: hunedoaramea.ro

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner