În Botoşani, aproape 40 de unităţi de învăţământ propun un scenariu galben la începutul noului anul şcolar

31

La începutul noului anul şcolar, aproape 40 de unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani, propun un scenariu galben, a declarat marţi, pentru AGERPRES, prefectul Dan Nechifor.

Şcolile propun un sistem hibrid de învăţământ, cu predare alternativă, atât la clasă, cât şi on-line. Cele mai multe unităţi de învăţământ care propun scenariul galben sunt din municipiile Botoşani şi Dorohoi, localităţi în care incidenţa cazurilor de COVID-19 este scăzută.

Astfel, 14 din cele 22 de şcoli cu personalitate juridică din municipiul Botoşani şi şase din cele 13 şcoli din municipiul Dorohoi doresc implementarea, din 14 septembrie, a sistemului hibrid.

„Şcolile trebuie să vină cu o justificare foarte bună să justifice de ce doresc scenariul galben. Dacă invocă infrastructura, trebuie să o motiveze foarte bine, dacă situaţia epidemiologică nu impune o astfel de decizie”, a afirmat prefectul.

Dan Nechifor susţine că şcolile trebuie să transmită Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Direcţiei de Sănătate Publică scenariile propuse până pe 10 septembrie, iar decizia finală va fi luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata