În luna martie, darul cel mai frumos este emoţia, iar în spatele acesteia se află mereu o femeie!

91

În prima lună a primăverii,  Teatrul Naţionalul  din Sibiu prezintă 13 spectacole: – Sala Mare şi Fabrica de Cultură IACM Construcţii – Sala „Lulu”, dintre care o premieră – „Mici crime conjugale”, un spectacol de Mariana Cămărăşan şi Amalia Iorgoiu. Premierele Scenei Digitale din luna martie sunt „Femei”, concept semnat Raluca Iani, şi „Zeul carnagiului”, regia Bogdan Sărătean, alături de spectacolul-cadou „Orhidee”, de Pippo Delbono, oferit abonaţilor platformei. De asemenea, în luna mărţişorului vor fi difuzate trei spectacole pe Scena Digitală pentru cei care nu pot participa la spectacolele din sălile de teatru.

Piesa „Mici crime conjugale”, un spectacol de Mariana Cămărăşan şi Amalia Iorgoiu, premiera lunii martie pe scena TNRS.

Iubitorii de drame şi de poveşti de iubire sunt invitaţi pe 19 şi 20 martie la premiera spectacolului „Mici crime conjugale”, care va avea loc la Sala Mare a TNRS. După ce Gilles îşi pierde memoria în urma unui accident casnic, soţia sa, Lisa, îl ajută să redescopere casa, să-şi redescopere existenţa, dar şi viaţa conjugală, pentru ca, eventual, ambii să şi-o reconsidere. Problemele de comunicare şi diferenţele majore de percepţie a vieţii şi a relaţiei lor de cuplu, ce trebuiau lămurite şi împărtăşite, capătă astfel o nouă anvergură. Spectacolul are la bază piesa omonimă scrisă de apreciatul autor Eric-Emmanuel Schmitt şi îi are în distribuţie pe Diana Fufezan şi Adrian Matioc.

Scena Digitală adaugă două producţii în repertoriul online, şi anume:
„Femei”, concept semnat Raluca Iani, şi „Zeul carnagiului”, regia Bogdan Sărătean, sunt cele mai recente producţii adăugate pe platforma www.scena-digitala.ro! „Femei”, spectacol produs de Secţia Română a TNRS, vă invită la o explorare dulce-amară a câtorva frânturi din lumea contemporană prin intermediul unei suite de protagoniste care aruncă noi lumini asupra relaţiilor interumane. Spectacolul „Zeul carnagiului”, produs de Secţia Germană a TNRS, are la bază un text care a intrat deja în repertoriul clasic al dramaturgiei contemporane – o critică socială tragicomică despre ipocrizia lumii în care trăim. Într-o lună martie la puterea feminin, Scena Digitală aduce în atenţia publicului online două spectacole înregistrate în condiţii de calitate HD a sunetului şi imagini, drept mărţişor pentru iubitorii de teatru.

Pentru abonaţii scenei digitale, aceştia se pot bucura în luna martie de un nou spectacol gratuit oferit de TNRS: „Orhidee”, de Pippo Delbono. Conceput ca un performance caleidoscop în care se întrepătrund monologul, pantomima, tablourile vivante, referinţele muzicale şi cinematografice, spectacolul oferit gratuit în luna martie ne pune în faţa unei meditaţii dureroase asupra destinului uman, elogiind, totodată, frumuseţea fragilităţii care ne defineşte. Abonaţii platformei primesc lunar cadou, din partea TNRS, câte un spectacol gratuit din repertoriul internaţional, fiecare dintre aceste spectacole fiind disponibil doar pe perioada lunii în curs. Spectatorii care aleg un abonament de trei luni vor putea urmări trei spectacole gratuite, cei care optează pentru un abonament de şase luni – şase spectacole gratuite, iar cei care aleg un abonament de 12 luni – 12 spectacole gratuite.

Dar şi „White Rabbit Red Rabbit” este provocarea pe care Naţionalul sibian o lansează publicului său oferind şansa de a lua parte la un spectacol-eveniment al cărui concept a făcut înconjurul lumii. Scris şi gândit de dramaturgul iranian Nassim Soleimanpour, „White Rabbit Red Rabbit” este un experiment teatral, un one-person-show interactiv conceput ca un elogiu adus magiei teatrului. În 13 martie provocarea este acceptată de actriţa Ofelia Popii, iar în 14 martie de Marius Turdeanu. De asemenea, cei care doresc experienţa spectacolului de acasă pot urmări ÎN DIRECT spectacolul „O zi de vară”, regia Ofeliei Popii, în 21 martie, începând cu ora 19:00. În 18 februarie TNRS – Scena Digitală a inaugurat o secţiune destinată spectacolelor transmise ÎN DIRECT, jucate pe scenele TNRS. Secţiunea ÎN DIRECT a apărut din nevoia Naţionalului sibian de a fi alături de un număr cât mai mare de spectatori, în condiţiile în care reglementările impuse de contextul pandemic împiedică o participare extinsă la actul artistic prezentat pe scenă.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner