Invata sa ierti si mergi mai departe

0 134

Abilitatea de a ierta este una dintre cele mai mari provocari pe care o avem de infruntat in drumul spre fericire. Desi nu este deloc usor, este imperios sa ierti, pentru sanatatea emotionala si mentala.

Intr-o definitie larga, iertarea este decizia de a renunta la resentimente si la intentiile razbunatoare, aparute ca rezultat al unei ofense (reale sau preconcepute) care ti-a fost adusa. A ierta pe cineva nu inseamna a-l absolvi de vina de a te fi ranit sau de a-i minimaliza ori justifica actiunea si consecintele ei. Iertarea este o alegere personala – pentru ca este un proces voluntar de reprimare a sentimentelor de manie care iau nastere in momentul in care ne simtim atacati si o decizie impusa de a lasa totul in trecut si a merge mai departe.

Chiar daca fiecare persoana are dreptul la resentimente si la a-si dori sa raspunda cu aceeasi moneda, cu totii avem libertatea de face sau nu aceasta alegere. Cand alegem sa iertam, in mod inconstient refuzam sa ne asumam rolul victimei si sa ne lasam controlati de persoana ori situatia jignitoare.

Cum putem ierta si trece peste?

Incepe prin a constientiza ce anume te-a ofensat. In timp ce primul impuls te va indemna sa ignori factorii care te deranjeaza, este mult mai bine sa accepti ca ei exista. Ignoranta este o atitudine de moment care pe termen lung nu poate decat sa dauneze sanatatii tale.

Incearca sa te detasezi de propria persoana si sa intelegi ce s-a intamplat

A fost actul respectiv unul voit sau persoana in cauza…

Continuarea pe Glow.ro

Sursa: Perfect Makeup

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x