Lanțul hotelier Holiday Inn intră pe piața românească

0

Omul de afaceri Alejandro Poulakis, proprietarul Divertiland Chiajna, va deschide la finalul anului viitor un hotel de trei stele la Chiajna, care va fi afiliat la brandul Holiday Inn Expres.

Holiday Inn, brand al InterContinental Group, va intra astfel pe piața românească, iar în următorii cinci ani va fi pe sigla a cel puțin patru hoteluri.
Construcția hotelului, care va avea 140 de camere și va fi clasificat la trei stele, va începe peste câteva luni și va fi ridicată la Chiajna, lângă parcul de distracții Divertiland, aproape de autostradă A1 și de șoseaua de centură a Capitalei.

”Hotelul este destinat celor care lucrează în domeniul logistic în zonă, unde noi am estimat un număr de 40.000 de angajați. Printre ei sunt și reprezentanți ai unor firme străine care vor să evite să piardă zilnic două ore pe drum spre birou, în aglomerația din oraș și de pe centură”, spune omul de afaceri.
Investiția în hotel este estimată la 7,5 milioane de euro.

În următorii 5 ani, intenționează să mai construiască alte trei hoteluri, toate afiliate la Holiday Inn Express, lanțul cu care poartă acum discuții, astfel încât să acopere toate punctele cardinale, undeva în jurul centurii Bucureștiului.

Cel mai important proiect de până acum al lui Poulakis, Divertiland, era la momentul construcției, în 2012, cel mai mare parc de distracții din țară, întinzându-se pe o suprafață de aproape 8 hectare. Investiția aparține unei familii de greci, Poulakis, stabilită în România până în anii ’40 și emigrată ulterior în Venezuela. Familia a revenit în România în 2005 și a început să cumpere terenuri de la diverși proprietari din zona Chiajna. Investiția în întregul proiect Divertiland a fost de aproximativ 25 de milioane de euro.

Holiday Inn este un brand american de hoteluri care aparține InterContinental Hotels Group. Înființat ca un lanț de moteluri din SUA, cu aproape șapte decenii în urmă, Holiday Inn a devenit unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din lume, cu 1.173 de hoteluri active și peste 214.000 de camere.

sursa profit.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close