MAE: Ambasadele de la Erevan şi Baku – pregătite să acorde asistenţă cetăţenilor români, în contextul conflictului din regiune

0

În prezent, prin intermediul ambasadelor României la Erevan şi Baku, Ministerul  Afacerilor Externe (MAE), este pregătit să acorde asistenţă consulară cetăţenilor români, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile statelor de reşedinţă, arată un comunicat MAE.

În acest context, ministerul român recomandă cetăţenilor români să analizeze oportunitatea efectuării deplasărilor care nu sunt esenţiale în zonă să manifeste maximă prudenţă şi să se informeze permanent din surse oficiale cu privire la posibilele modificări ale condiţiilor de deplasare în interiorul celor două ţări.

Din punct de vedere regional şi de deplasare, precizările vin în contextul evoluţiilor situaţiei de securitate dintre Republica Armenia şi Republica Azerbaidjan.
În acelaşi timp, cetăţenii români sunt sfătuiţi să nu se deplaseze în zonele adiacente regiunii Nagorno-Karabah şi frontierei internaţionale dintre Republica Azerbaidjan şi Republica Armenia.

În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că a emis două avertismente de călătorie pentru Republica Armenia şi Republica Azerbaidjan, cu recomandarea de a evita orice călătorie în anumite zone/regiuni. Informaţii suplimentare pot fi consultate la rubrica Avertismente de călătorie de pe site-ul MAE.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close