Mexicul, lovit de un nou cutremur puternic

Un cutremur de 6,9 pe scara Richter a lovit Mexicul, a transmis Centrul Seismologic Mediteranean European (EMSC), la câteva zile după un alt seism puternic a ucis două persoane și a deteriorat sute de clădiri.

Așadar, acest cutremur, la fel ca şi cel de acum câteva zile, a avut loc în Michoacan, un stat din partea central-vestică a Mexicului. Cutremurul a zguduit capitala mexicană Ciudad de Mexico, în care trăiesc 22 de milioane de oameni, la trei zile după un cutremur puternic, luni, în ziua marcării a două cutremure sângeroase, în 1985 şi 2017.

Mai mult decât atât, joi, locuitorii Ciudad de Mexico au fost surprinşi de cutremur în somn. Mulţi au ieşit în stradă în pijama, treziţi de sirene de alarmă.

Epicentrul seismului a fost localizat în statul Michoacan (vest), la 84 de kilometri distanţă de oraşul Coalcoman, conform serviciului de seismologie.

Cutremurul de luni – de magnitudinea 7,7 – s-a soldat cu doi morţi şi a fost localizat tot în Michoacan.

Serviciul seismologic mexican a revizuit în creştere magnitudinea cutremurului de joi, stabilită iniţial la 6,5, anunță Radio Formula.

Primarul Ciudad de Mexico Claudia Sheinbaum a precizat că elicoptere oficiale survolau oraşul, dar că nicio victimă şi nici pagube nu au fost descoperite imediat.

”Pentru moment, nu sunt pagube în oraş. Voi continua să dau informaţii”, a precizat ea pe Twitter.

În plus, cutremurul puternic care a zguduit Mexicul luni a avut loc la o oră după ce milioane de persoane au participat la un exerciţiu de prevenţie, organizat anual de către autorităţi pentru a marca cutremurele de la 19 septembrie 1985 şi 2017.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata