Modex a fost acceptată în programul de accelerare B-Hub For Europe, finanţat de UE

172

Compania Modex a fost acceptată în programul de accelerare B-Hub for Europe, care a primit finanţare din proiectul de cercetare şi inovare Horizon 2020 al Uniunii Europene, potrivit unui comunicat remis, marţi, AGERPRES.

Iar B-Hub este un proiect care reuneşte furnizori de tehnologie blockchain, actori publici, companii, entuziaşti de blockchain şi actori de frunte ai inovaţiei europene către un obiectiv comun: încurajarea utilizării blockchain-ului în beneficiul serviciilor publice, companiilor şi cetăţenilor Europei.

În prezent Modex, principalul furnizor de baze de date blockchain, a fost una dintre cele 15 companii selectate dintr-un total de 55.

„Selectarea Modex la categoria companii ne arată încă o dată că ne aflăm pe drumul cel bun în ceea ce priveşte dezvoltarea noastră. E nevoie de un sprijin major la nivel de UE în ceea ce priveşte adopţia tehnologiei blockchain în sectorul public şi mediul de afaceri, iar proiectul Horizon 2020 oferă acest lucru şi prin acceleratorul B-Hub. În România am început implementări în sectorul public, iar prin acceleratorul susţinut la nivel european ne dorim să promovăm know-how-ul pe care l-am acumulat în ultimii 3 ani, avem cu ce să ne prezentăm la nivel tehnologic de ultimă generaţie, dar şi să învăţăm lucruri noi ce ne vor duce mai departe”, a declarat Mihai Ivaşcu, CEO şi cofondator Modex.

Din punct de vedere tehnologic, Modex Blockchain Database (Modex BCDB) facilitează adoptarea blockchain-ului prin combinarea tehnologiei blockchain cu mecanismele tradiţionale de stocare a datelor într-o soluţie hibridă patentată care ajută instituţiile publice şi companiile să beneficieze de securitate, imuabilitate şi integritate a datelor, fără investiţii majore, instruire specială sau implementări de lungă durată.

Programul se află la a doua ediţie, B-Hub a selectat startup-uri blockchain de top din Europa pentru un program de accelerare personalizat. Au fost selectate companii cu sectoare de activitate variind de la identitate digitală la servicii bancare, mobilitate, securitate cibernetică, sănătate şi multe altele.

B-Hub for Europe este un proiect susţinut de Startup Europe dedicat conectării ecosistemelor de inovare blockchain, ce contribuie la dezvoltarea blockchain-ului prin valorificarea excelenţei tehnologice europene şi sprijinirea creşterii business-urilor care integrează tehnologia blockchain.

Acest programul B-Hub a fost conceput pentru a facilita apariţia unicornilor de mâine şi îşi propune ca startup-urile blockchain câştigătoare să îşi îmbunătăţească potenţialul de a-şi vinde soluţiile pe pieţele ţintă, să câştige expunere la nivel european şi să abordeze mai bine modelele de business bazate pe blockchain.

Totodată, programul oferă startup-urilor câştigătoare acces la o reţea paneuropeană de întreprinderi, actori publici şi startup-uri (Italia, România, Germania, Franţa, Lituania), oportunităţi de conectare cu investitorii şi consiliere privind accesul la fonduri publice.

În contextul activităţilor, programul de accelerare se va desfăşura pe o perioadă de 6 luni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata