O companie intenţionează să schimbe radical toată piaţa auto

399

În prezent, în industria constructorilor auto, a apărut o noua provocare, maşina viitorului, care nu este doar electrică sau autonomă, ci ar putea fi în curând şi solară. Astfel, Start-up-ul german Sono, intenţionează să construiască un mic autovehicul care îşi poate umple rezervorul „cu soare”.

În acest sens, fondatorul companiei Laurin Hahn, a creat un astfel de prototip, în urmă cu câţiva ani. Însă, investitorii cheie s-au retras din compania creată pentru lansarea maşinii, astfel că start-up-ul s-a orientat spre crowdfunding. În doar două luni, a strâns o finanţare de 53 de milioane de euro.

Constructorul auto, al cărei nume complet este Sono Motors dezvoltă un model de autovehicul hatchback acoperit de panouri solare. Acestea sunt abia vizibile, dar pot oferi maşinii energia de care are nevoie să funcţioneze după mai multe ore petrecute în soare.

Aşadar, modelul se numeşte Sion şi va fi lansat pe piaţă în câteva luni. Preţul de lansare va fi de 25.500 de euro, astfel că va concura cu modele sedan electrice ale unor producători de autovehicule cu tradiţie.

Sursa: Businessmagazina.ro
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata