O nouă băutură care face minuni! De ce este bine să consumăm apă cu castravete?

127

Această băutură este potrivită atunci când vrei să fii sigur că ai parte de o hidratare optimă. Dacă îți dorești să renunți la băuturile din comerț, carbocazoase și pline de coloranți, e bine de știut că poți consuma apă cu castravete fără nici o restricție. Are un aport mare de vitamine și este un bun înlocuitor și al sucurilor de fructe.

Poți adapta această băutură în funcție de gusturi. Nu este necesar să o consumi ca atare. Poți să adaugi câteva felii de lime sau lămâie, câteva frunze de mentă sau chiar căpșuni, în funcție de sezon.

Ca să poți avea parte de toate beneficiile acestei băuturi, este necesar să o consumi de câteva ori pe săptămână. Nu este necesară folosirea unui castravete întreg. Un sfert din această legumă este suficientă pentru prepararea unei băuturi hidratante. Taie felii un sfert de castravete, adaugă felii de lămâie, sau alte fructe, după gust, peste care adaugă apă plată. O astfel de băutură îți asigură garantat doza ta de vitamina A și C.

Cu toate că este simplu de preparat, foarte mulți oamenii nu consumă o astfel de băutură. Apa cu castraveți este foarte fresh,conține și vitamina E, iar beneficiile vor fi resimțite imediat, mai ales la nivelul pielii și al tenului.

Datorită conținutului mare de antioxidanți, nutrienți și minerale, apa cu castraveți ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge, iar cu cât o bei mai des cu atât îți vei proteja mai mult celulele de factori externi precum poluare sau tutun.

Castravetele oferă o hidratare extrem de bună organismului și este recunoscut pentru conținutul mare de potasiu, îmbunătățind astfel circulația sângelui. În combinație cu apă, această legumă este ideală și pentru a reduce tensiunea arterială.

Încă un lucru important, această băutură este indicată persoanelor la dietă și celor care vor să scadă în greutate deoarece castravetele este un aliment sățios și scade considerabil pofta de mâncare, oferind totodată și hidratarea optimă.

 

 

Sursa: ciao.ro

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata