Poliția canadiană spune că șase cadavre au fost găsite lângă granița Quebec cu SUA

De Jurnalul Național Externe 137 citiri
2 min citire

Inrolare trafic.ro
Autoritățile spun că așteaptă rezultatele testelor post-mortem și toxicologice pentru a stabili cauza morții.

Autoritățile au demarat o investigație în urma descoperirii a șase cadavre într-o zonă mlăștinoasă din Quebec, lângă granița Canadei cu statul New York.

Serviciul de poliție Akwesasne Mohawk a declarat joi seara că așteaptă rezultatele testelor post-mortem și toxicologice pentru a determina cauza morții.

Ei au spus că încă încearcă să identifice morții și statutul lor în Canada. Nu s-a știut imediat dacă erau refugiați care încercau să treacă granița.

„Primul cadavru a fost localizat în jurul orei 17:00 într-o zonă mlaștină din Tsi Snaihne, Akwesasne, Quebec”, a declarat poliția într-o declarație pe rețelele de socializare. „Nu există nicio amenințare pentru public în acest moment.”

Luna trecută, Serviciul de Poliție Akwesasne Mohawk și Poliția Tribală Mohawk Saint Regis au raportat o creștere recentă a intrărilor fără documente prin terenurile și căile lor navigabile. Declarația spunea că unii refugiați au necesitat spitalizare.

În ianuarie, forța a observat că persoanele implicate în contrabanda de persoane au încercat să folosească țărmurile de-a lungul râului Saint Lawrence în zonă.

Săptămâna trecută, președintele american Joe Biden și prim-ministrul canadian Justin Trudeau au anunțat un plan de a închide o lacună într-un acord de imigrare care a permis miilor de solicitanți de azil să se deplaseze între cele două țări de-a lungul unei drumuri secundare care leagă statul New York de Quebec.

Acordul de închidere a unui punct de trecere ilegal a frontierei la aproximativ 105 km (66 mile) est de Akwesasne a intrat în vigoare sâmbătă.

Sursa – www.aljazeera.com