Primăria Sibiu anunţă că poate deschide mai multe centre de vaccinare

Foto: medlife.ro
0 52

Luni, 15 februarie, primăria municipiului Sibiu a deschis, al doilea centru de vaccinare la Redal Expo, unde cetăţenii se vor putea imuniza cu cele trei tipuri de ser, Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, în funcţie de dozele disponibile, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

„Primăria Sibiu a pregătit pentru deschidere al doilea centru de vaccinare în cadrul Redal Expo, cu două puncte de vaccinare. Acesta va funcţiona începând de luni, 15 februarie. În acest sens, Primăria Sibiu a angajat personalul necesar: un medic coordonator, 4 medici, 9 asistente şi 3 registratori care vor asigura în ture activitatea zilnică de 12 ore a centrului. De asemenea, locaţia a fost dotată cu calculatoare şi imprimante, truse de prim-ajutor, birotică şi formularele care trebuie completate, chiuvete mobile conectate la apă rece şi caldă, recipientele pentru colectarea materialelor medicale folosite, tensiometre, stetoscop şi termometre (conform dispoziţiilor Ordinului comun nr. 2171/181/M223/4380/2020)”, se precizează în comunicatul Primăriei Sibiu.

În contextul imunizării, primăria municipiului Sibiu, a anunţat că poate dubla numărul de centre de vaccinare, în funcţie de dozele existente.

„Reamintim că Primăria Sibiu, în colaborare cu firma Retezat SA, a amenajat în luna ianuarie la Redal Expo un număr de 4 centre cu 20 de puncte de vaccinare, mobilându-le corespunzător. Restul de puncte sunt pregătite pentru a fi deschise în funcţie de dispoziţiile DSP Sibiu şi de numărul de doze de vaccin disponibile”, se mai arată în acelaşi comunicat de presă.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata