Probleme de zi cu zi cauzate de deficitul de vitamină C

0 93

Dacă urmezi o alimentație echilibrată, cu siguranță, corpul va absorbi suficienta Vitamină C. femeile adulte au nevoie de 75 mg de vitamina C pe zi, în timp ce bărbații trebuie să consume 90 mg pe zi.
Cei care se confruntă cu deficit de vitamina C, au o alimentație mai săracă, au probleme cu rinichi, sau poate fac și dializa, sau sunt consumatori de alcool sau fumători. Fumătorii trebuie să știe că mai au năvoie de încă 35 mg de vitamina C, pentru a ajuta la îmbunătățirea problemelor cauzate de radicalii liberi în urma fumatului.

Simptomele serioase care ne arată că avem un mare deficit de vitamina C:
Eventualele răni se vindecă foarte greu.
Când apare o rană, nivelul de vitamina C din corp scade, deoarece corpul are nevoie de aceasta pentru a produce colagen, o proteină care are un rol important în fiecare pas de regenerare a pielii. Neutrofilele sunt un tip de celule albe din sânge care luptă împotriva infecțiilor și sunt ajutate de vitamina C.
Apar sângerări gingivale, nazale

Menținerea vaselor de sânge, dar și coagularea sângelui, se datorează tot existenței normale a vitaminei C. Colagenul este de asemenea esențial pentru sănătatea dinților și gingiilor. S-a descoperit , într-un studiu, ca persoanele care suferă de probleme gingivale și au consumat grepfrut două săptămâni, nu au mai avut parte de sîngerări gingivale ca înainte.

Creșterea în greutate
Vitamina C joacă un rol important în corp,nivelul scăzut de vitamina C și cantitatea crescută de grăsimi în corp, în special în zona abdominală,are o legătură importantă descoperită de curând, și ajută la arderea grăsimilor în scopul obținerii energiei.

Pielea este uscată și cu riduri
Toți cei care au o alimentație sănătoasă, bogată în vitamina C vor avea o piele mai fină pentru că această vitamină este un antioxidant care ajută la protejarea pielii de radicalii liberi.

Stări de oboșeală
Într-un studiu, 6 din 7 bărbați care aveau deficit de vitamina C, aveau stări de oboseală și iritabilitate. Iar în alt studiu s-a demonstrat că celora cărora l-i să administrat vitamina C , în doar două ore le-a mai trecut oboseala.

Imunitate scăzută
Să nu uităm că vitamina C ajută la protejarea corpului de pneumonie, infecții ale vezicii urinare,răceală și recuperare mai rapidă.

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x