Remedii naturale pentru călcâiele crăpate

0 208

Zilele obositoare, statul adesea în picioare sau chiar încălțămintea inconfortabilă pot duce adesea la călcâie crăpate. Înafara faptului că îți dorești ca piciorul tău să arate bine pentru a putea purta sandale, trebuie să te gândești la faptul că aceste crăpături de la nivelul călcâielor pot aduce un disconfort foarte mare. Acum este momentul pentru a afla cum poți să ai grijă de călcâiele tale și cum le poți face să arate impecabil.

1. Remediu călcâie crăpate cu ulei de cocos

În fiecare seară, ai grijă să îți stabilești un ritual prin care vei avea grijă de picioarele tale. Trebuie să îți ții călcâiele în apă caldă, iar mai apoi să uilizezi o piatră ponce pentru a înlătura pielea moartă. După ce vei realiza acest pas, masează zona tălpii cu ulei de cocos. Lasă-l să intre în piele, pentru a hrăni zonele afectate. Trebuie să repeți aceasă procedură în fiecare seară. Vei observa rezultatele după câteva zile.

2. Remedii pentru călcâie crăpate – baia cu lămâie

Și în cazul călcâielor crăpate lămâia îți va sări în ajutor. Aceasta înmoaie și hrănește pielea. Trebuie să utilizezi sucul de la lămâie pe care îl poți aplica direct pe călcâie, sau poți amesteca cu apă fierbinte, pentru a face o baie la picioare. Este recomandat să îți lași picioarele să se usuce singure, fără să le ștergi cu prosopul.

3. Remedii pentru călcâie crăpate cu miere

Un alt remediu naturist extraordinar pentru pielea deshidratată este mierea. Aceasta are proprietăți antibacteriene și poate hidrata fără probleme pielea aspră, crăpată, oferindu-i finețe și catifelare. Prepară o baie pentru picioare cu apă călduță, în care vei turna 200 g de miere. Stai cu picioarele în apă circa 15 minute și repetă în fiecare zi acest tratament, până ce vei observa îmbunătățirile. Pielea ta va redeveni fină și strălucitoare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x