Rețeta de supă care te scapă de răceală iremediabil

Mixul de ceapă și usturoi reprezintă un remediu natural, eficient și nemaipomenit pentru prevenirea anumitor afecțiuni, deoarece ambele legume au potențial întăritor pentru sistemul imunitar.

O supă de ceapă și usturoi este o rețetă ideală pentru a-ți întări sistemul imunitar. Atât ceapa cât și usturoiul sunt alimente ce au la bază foarte multe vitamine, minerale și antioxidanți. În plus, cele două au proprietăți antibiotice, ajutând la prevenirea și înlăturarea diferitelor infecții. Aceasta s-ar putea numi și supa anti-răceală.

O dietă corespunzătoare este esențială pentru întărirea sistemului imunitar și pentru a combate unele afecțiuni. Supa din ceapă și usturoi a devenit o mâncare din ce în ce mai folosită pentru a scăpa de exemplu de răceală și gripă.

Pentru a prepara această supă vei avea nevoie de: 

3 cepe
morcovi (după preferință)
2 căței de usturoi
1 nap alb de dimensiuni mici
570 ml supă de legume
pudră de muștar
foi de dafin
30 ml de ulei de măsline
sare, piper

Cum prepari supa anti răceală

Pentru început, toacă cele trei cepe în felii cât mai subțiri. Decojește doi căței de usturoi și pisează-i într-un mojar. Mai apoi spală și curăță de coajă morcovii și taie-i în bucăți. Fă la fel și cu napul alb.

Încălzește puțin uleiul într-un vas, la o temperatură mică. Adaugă ceapa, morcovii, usturoiul și napul tocat. Călește legumele la foc mic, până ce vor deveni aurii. Adaugă sare și piper după gust. După câteva minute, adaugă câteva foi de dafin, pudra de muștar și supa de legume.

Amestecă cât mai bine și lasă supa să fiarbă la foc mic pentru 20 de minute, cu vasul acoperit. Astfel, toate aromele și proprietățile terapeutice se vor păstra.

După ce supa este gata, scoate foile de dafin din aceasta. Poți scoate și morcovii din supă, după preferința ta. Poți să mai adaugi sare și piper dacă îți dorești. De asemenea, o poți pune…

Sursa

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata