S-au afişat subiectele de la BAC 2024, la Istorie

De Jurnalul Național Actuale Educaţie Utile 105 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Astăzi, 2 iulie 2024, elevii care au urmat cursurile pe filiera teoretică și pe filiera vocaţională, vor da examenul la Istorie. Ca și în cazul probei scrise la matematică, care va fi tot azi, și această probă este una obligatorie.

Practic, începând cu ora 8:30 candidații au intrat în sălile de examene, urmând ca de la ora 9:00 să primească subiectele.

Există deja publicate de Ministerul Educației modele de subiecte pentru Bacalaureatul de anul acesta, astfel că majoritatea candidaților știu la ce ar trebui să se aștepte la această probă scrisă. Având ca timp de rezolvare a subiectelor trei ore, candidații vor avea de răspuns la cel puțin trei subiecte, cu subpunctele aferente.

Din elevii înscriși în sesiunea de vară la exmanele de BAC 2024, parte din ei vor da azi examenul obligatoriu pentru proba scrisă la Istorie.

Ce au avut elevii de rezolvat

La această oră au apărut deja în spațiul online subiectele pe care candidații le au de rezolvat la proba scrisă obligatorie la istorie.

Din aceste informații reiese că la Subiectul al III-lea au avut de realizat un eseu de minim 400 de cuvinte despre România postbelică.

Elevii care au terminat pe filiera teoretică, profilul umanist, toate specializările și filiera vocaţională, profilul artistic, toate specializările, profilul sportiv, toate specializările, profilul pedagogic, cu specializările de bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor pentru activităţi extraşcolare, pedagog şcolar și cei de la profilul teologic, toate specializările, vor da azi examenul scris la Istorie.

Așa cum precizam, sunt trei subiecte la această probă obligatorie, iar profesorii de specialitate spun că și în acest an subiectele au fost concepute în așa manieră, încât să atingă tot ceea ce s-a predat, iar elevii să poată rezolva cu ușurință subiectele.

Subiecte BAC 2024, sesiunea de vară la istorie, modelele de teste, au fost publicate de către Centrul National de Politici și Evaluare în Educație, astfel că elevii pot preconiza ce subiecte vor avea de rezolvat.

Însă, aproape 22.000 de elevi nu s-au prezentat la prima probă scrisă

Astfel, Ministerul Educației a precizat că la această sesiune de BAC 2024 erau înscriși 134.000 de elevi care au terminat clasa a XII-a, dintre care aproximativ 15.000 sunt din seriile anterioare și peste 119.000 din seria de anul acesta.

Din datele de ieri, după prima probă scrisă, se pare că un număr de 22.000 de elevi nu au fost regăsiți în sălile de examinare, deși fuseseră înscriși în perioada anterioară examenelor:

Astfel, „Potrivit datelor transmise de comisiile județene/comisia ISMB de organizare a examenului, peste 134.000 de candidați (peste 119.000 din promoția curentă și peste 15.000 din seriile anterioare) sunt așteptați să susțină examenul în această sesiune (toate probele sau, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, doar probele nepromovate)”, se arată în comunicatul ME.

Se pare că și în acest an numărul candidaților a scăzut, dar nu cu mult față de anul anterior, dar cu cel puțin 3-5% mai mult ca în anul 2022.

Calendar Bacalaureat 2024 pentru probele scrise

4 iulie: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) [proba scrisă]
5 iulie: Limba și literatura maternă – proba E.b) [proba scrisă]
8 iulie: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
9 – 11 iulie: Soluționarea contestațiilor
12 iulie: Afișarea rezultatelor finale

Sursa – playtech.ro