Salma Hayek- combaterea violenţei domestice în perioada pandemiei

  O campanie pentru combaterea violenţei împotriva femeilor nevoite să stea acasă în contextul restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, a fost lansata de actriţa nominalizată la Oscar Salma Hayek,  îndemnând milioanele sale de fani de pe reţelele de socializare să ”fie solidari cu femeile”, informează Reuters.

O iniţiativă fondată de Hayek şi de cântăreaţa Beyonce în 2013, Campania #StandWithWomen va fi condusă de Chime For Change a casei de modă Gucci,  şi va sprijini finanţarea organizaţiilor care luptă împotriva violenţei domestice în diverse locuri din lume.

”Ne-am retras în case ca să ne protejăm împotriva ameninţării COVID-19, dar dacă locuinţa noastră ar fi şi ea o ameninţare?”, a spus Hayek într-o înregistrare împărtăşită celor aproape 15 milioane de urmăritori de pe Instagram.

”Este foarte important să luăm atitudine împotriva violenţei domestice… Putem într-adevăr să obţinem o schimbare dacă ne unim vocile şi strigăm: Ajunge!”.

Deoerece, state din diverse colţuri ale lumii au impus măsuri de izolare la domiciliu pentru a combate pandemia de COVID-19, dar aceste măsuri riscă să le forţeze pe femei să rămână blocate la domiciliu împreună cu abuzatorii, lipsite de posibilitatea de a cere ajutor.

Salma Hayek, o actriţă originară din Mexic, a fost nominalizată la Oscar pentru rolul său din pelicula ”Frida” (2002).

Astfel, Hayek se numără printre vedetele care s-au alăturat protestelor împotriva violenţei domestice pe timpul perioadei de izolare la domiciliu, după ce actriţa de origine sud-africană Charlize Theron a lansat o campanie similară în aprilie.

Peste 50 de actriţe şi personalităţi s-au alăturat campaniei lui Theron.

Campania #StandWithWomen este desfăşurată în parteneriat cu Kering Foundation, o asociaţie caritabilă care luptă pentru combaterea violenţei domestice pe continentul american, în Europa de Vest şi Asia.

Antonio Guterres, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU),  a făcut un apel la statele lumii să ia măsuri urgente pentru a combate ”valul global terifiant” de violenţă domestică, adăugând că, pentru multe femei şi fete, locuinţele proprii sunt deseori cele mai periculoase locuri.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata