Sănătatea şi siguranţa este trendul promovat acum în domeniul Home

4 min citire

Inrolare trafic.ro
În ultima perioadă, a devenit din ce în ce mai clar că domeniul igienei este unul esențial. El este asociat cu sănătatea și siguranța, două coordonate primordiale ale vieții noastre.

Acest “trend” s-a propagat apoi și în sectorul decorațiunilor interioare, fiind introduse și promovate produse, device-uri și întregi colecții care să respecte acest trend al suprafețelor igienizate.

Chiar dacă un concept ce poate părea la prima vedere abstract, igiena în mediul cel mai familiar nouă, casa noastră, are o puternică  componentă practică. Astfel, prin tendințele și piesele acesteia, poți reduce la minimum riscul de îmbolnăvire.

Suprafețe igienice, dar nu mai puțin moderne și high tech. Acesta este crezul multor branduri din domeniu, care își asigură clienții că igiena, tehnologia și calitatea merg mână în mână. Ba mai mult, companiile au recunoscut că această nevoie tot mai pregnantă pentru suprafețe și produse igienice, i-a provocat și determinat să vină cu produse spectaculoase, de o calitate superioară.

Tehnologii moderne de igienizare, suprafețe și materiale speciale, piese ușor de igenizat sunt câteva dintre secretele acestui nou trend. Suntem mai conștienți ca oricând de riscul de transmitere al agenților patogeni. Dacă virusurile supraviețuiesc pe suprafețe timp de ore sau cel mult zile, noile studii arată că bacteriile sau alte microorganisme rezistă și se inmulțesc timp de luni de zile. Pentru a minimiza acest risc, brandurile recurg la diverse măsuri. Folosirea designului, a unor materiale și texturi speciale, tehnologiile moderne de igienizare, dar și produse ușor de igienizat sunt doar câteva dintre aceste “secrete” care dau rezultate.

Mobilierul și produsele din living, baie și bucătărie – pe primele locuri în grijă pentru suprafețe igienizate.

Livingul este locul în care ne primim invitații, unde ne relaxăm și unde ne petrecem, poate, cea mai mare parte a timpului. În bucătărie pregătim masa, așa că igiena este și aici esențială, iar baia, pe de altă parte, este locul în care venim pentru a ne igieniza și asigura că am eliminat orice risc de contaminare.

Așadar, trei spații importante, care se află și în atenția designerilor și a producătorilor.  Fie că optezi pentru lavoare, căzi sau vase WC, vei vedea ca piesele au deseori învelișuri și suprafețe speciale care să bifeze tocmai acest aspect al igienizării.

Pentru bucătărie, multe branduri au introdus în compoziția produselor diverse materiale care să reducă riscul de trasmitere al virusurilor și bacteriilor: chiuvete granit sau produse din material Silicatec cu ioni de argint. Pentru living, se merge foarte mult pe scaune care se pot igieniza ușor, din materiale cât mai organice, cu linii curbe, fără spații ascunse și unghiuri drepte care să facă curățarea greoaie.

Sticla și marmura sunt considerate, din nou, două materiale ușor de igienizat,  vei găsi o gamă largă de măsuțe de cafea sau măsuțe pentru living sau terasă. sunt branduri recunoscute internațional, cu un anumit standard de calitate, care au un singur scop: confortul și siguranța cumpărătorului.