Sfaturi privind deschiderea unui atelier mecanic

Vreți să puneți bazele unei afaceri? Cele mai inportante echipamente care iti trebuie pentru deschiderea unui atelier auto sunt: elevator auto,  aliniatoare de roți, presa hidraulică, mașinile de sudură, echilibrator computerizat, calibrator anvelope, elavator 2 coloane sau elavator vulcanizare, mașina de curățat … și multe alte instrumente

Primul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare înainte de a înființa o afacere, oricare ar fi ea, este să definiți bine serviciile / produsele pe care le veți oferi.

Serviciile unui atelier mecanic includ multe lucruri, de la schimbarea uleiurilor și lubrifianților, trecând la aliniere și echilibrare, mecanică generală, reglare motor, tuning, suspensie, frână, aer condiționat, evacuare, sistem de injecție etc. Serviciile oferite pot fi extrem de variate.

Până acum câțiva ani mecanicul era considerat un profesionist de încredere care rezolva problemele pe care le-a avea un autovehicul,  astăzi toate atelierele mecanice sunt specializate pe diferite servicii. Dar se remarcă doar cele care se specializează pe un anumit serviciu în lumea mecanicii.

Alegerea corectă a echipei care va face parte din atelierul mecanic. Acest punct este unul dintre cele mai importante. Nu merită angajată o persoană care nu dorește să învețe și preferă să lucreze. În prezent, competiția se află la un nivel foarte ridicat, dacă nu doriți să stagnați odată trecerea timpului, este mai bine să alegeți cei mai buni angajați. Nu contează dacă persoană are sau nu diplomă universitară.

Important este să vrea să facă lucrurile bine, să aibă metode bune de lucru și cunoștințe solide în domeniul în care va lucra.

Există mulți oameni fără studii, dar cu abilități și predispoziții extinse de a face lucrurile foarte bine. Aceștia sunt angajații de care aveți nevoie, dar țineți cont că sunt dificil de găsit.

Împreună cu acest ultim tip de persoane, este bine să angajați profesioniști, persoane care au mai lucrat ca mecanici sau care au absolvit recent și au o calificare în domeniul mecanicii auto. Multe dintre persoane sunt ca niște diamante neșlefuite. Dacă le veți angaja, le veți șlefui și ajuta să strălucească în sectorul auto.

Un alt aspect care trebuie evidențiat este selectarea unei locații bune. Nu este indicat să deschideți atelierul în primul spațiu pe care îl vedeți fiindcă acesta are un preț bun.

Trebuie să luați în considerare mai mulți factori pentru ca afacerea să aibă succes. Unii dintre acești factori sunt populația din împrejurimi, numărul de persoane care frecventează zona, concurența din zonă, drumurile de acces, semnele, bannerele …

Este interesant, de asemenea, să deschideți atelierul mecanic în apropierea afacerilor din sectorul dvs. , cum ar fi dealeri, magazine de accesorii auto. Repetăm, dacă atelierul mecanic pe care îl veți deschide va fi specializat pe un anumit seviciu, profitați de punctul dvs. forte și deschideți-l alături de alte ateliere specializate în alte lucruri. În felul acesta nu numai că vă veți crește vânzările, ci în cazul în care un alt atelier nu poate face ceea ce vrea clientul, deoarece aceasta nu este specialitatea sa, puteți primi o recomandare și câștiga un client.

Acestea sunt câteva dintre sfaturile pe care am vrut să vi le oferim pentru ca deschiderea atelierului să fie una de succes.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata