Singura eclipsă totală de lună din 2021 și „Superluna sângerie” au loc în 26 mai

332

Singura eclipsă totală de lună din acest an, va avea loc în 26 mai, în același timp cu „superluna sângerie”, momentul din an în care Luna este la cea mai mică distanță de Pământ, potrivit Space,com.

Deoarece va avea loc la prânz, la ora României, nu va fi vizibilă de la noi din țară. Ea va putea fi urmărită în Australia, sud-estul Asiei, Canada, mare parte din SUA și America Centrală.

Astfel, luna plină va părea mai mare decât de obicei, doarece se va afla la perigeu (cea mai apropiată distanță de Pământ). În momentul în care va intra în conul de umbră al Pământului, va avea o culoare roșiatică.

Pentru cei care nu sunt în zonele în care eclipsa este vizibilă, vor fi disponibile mai multe live-streamuri pe internet.

– Observatorul Griffith din Los Angeles a anunțat că, dacă vremea o va permite, va transmite în direct imagini începând cu ora României 11.45, cu doar două minute înainte de începerea fazei penumbrale a eclipsei de Lună. Transmisia se va încheia la ora 04.00, după ce se va încheia ultima fază a eclipsei.

-Iar observatorul Lowell unde a fost descoperită planeta pitică Pluton – va transmite, de asemenea, imagini în direct ale eclipsei de la mai multe telescoape din Flagstaff, Arizona, începând cu ora României 12.30. Echipa de acolo va face și un curs online despre Lună și eclipse.

-Virtual Telescope Project, un observator online fondat de astrofizicianul Gianluca Masi de la Observatorul Astronomic Bellatrix din Italia, va avea două transmisiuni în direct: una pentru eclipsă și alta pentru superlună. Astrofizicianul Gianluca Masi, fondatorul Proiectului Telescopului Virtual, va da exlicații live pentru cele două fenomene astronomice, începând cu ora României 13.00.

-Dar şi Time and Date, un site interactiv care oferă o varietate de instrumente pentru observarea cerului și conversia fusului orar, va avea, de asemenea, o transmisie live începând cu ora 12.30, ora României.

Sursa: Digi24.ro
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata