Situația din Afganistan amenință Europa cu un nou val de migrație ilegală

De Jurnalul Național Călătorii Externe Politică 187 citiri
3 min citire
În prezent, situația din Afganistan amenință Europa. Scenariul cel mai pesismist este pe cale să se realizeze.

Însă, factorii de decizie europeni nu par pregătiți să gestioneze situația astfel încât țările Uniunii să nu se mai confrunte cu probleme apărute din 2015 și până în prezent.

Budapesta avertizează: Situația din Afganistan amenință Europa. Nou val de migrație ilegală la orizont

„Situația din Afganistan ne amenință cu un nou val de migraţie ilegală, însă, potrivit semnalelor, miniștrii de externe ai țărilor membre ale UE încă nu au făcut o evaluare corectă a acestui pericol”, a declarat la New York ministrul ungar de externe, potrivit unui comunicat dat publicității marți de Ministerul Afacerilor Externe si a Comerțului Exterior din Ungaria.

În acest sens, Péter Szijjártó a purtat discuții cu omologii săi din statele membre ale UE la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

După aceste discuții, Péter Szijjártó a relatat că în Afganistan un scenariul mai rău pare să se realizeze, potrivit MAGYAR NEMZET.

”Declarații care pot fi interpretate de afgani ca o invitație”

Situația economică a acestei țări din Asia de Sud se află într-o criză tot mai profundă, tot mai mulți oameni au nevoie de ajutoare umanitare și se intensifică și amenințările teroriste, iar toate acestea indică un nou val de migrație, a subliniat oficialul ungar, care a adăugat:

”În ciuda acestei situații, unii lideri europeni rostesc anumite declarații care pot fi „interpretate de afgani ca o invitație”.

„Din evenimentele care au avut loc în urmă cu șase ani știm exact că după aceea vin cotele obligatorii, multe țări membre ale UE vorbesc deja de reîntregirea familiei. Regretabil, dar se pare că o parte importanță a țărilor membre nu au învățat nimic din ceea ce se întâmplat pe continentul european în 2015 și de atunci”, a spus șeful diplomației ungare, menționând:

„Între timp, țările din jurul Afganistanului susțin ferm că problemele Afganistanului trebuie rezolvate în Afganistan”.

Aşadar, dacă UE continuă să adopte aceste poziții, consecințele nu vor fi altele decât un alt val sever de migrație ilegală, deși acest lucru ar trebui evitat.