Situația infrastructurii a fost discutată de președintele Ford România și ministrul Transporturilor

65

Situația drumului expres Craiova – Pitești, și stadiul liniei de cale ferată ce face legătura dintre Craiova și Vama Nădlac și a căii ferate Craiova – Calafat au fost discutate de ministrul Transporturilor Lucian Bode și președintele Ford România, Ian Pearson, la întâlnirea de miercuri.

Cei doi oficiali au convenit că întâlnire să aibă loc cu proiectele de infrastructură pe masă, cu stadiile de execuție aferente și soluțiile pentru creșterea ritmului de realizare a lor. Abordarea propusă de către ministrul Lucian Bode a fost ca discuția pentru fiecare proiect să fie axată pe trei mari paliere: faza de implementare, faza de evaluare și soluțiile pentru deblocare.

Cei doi oficiali au discutat cu privire la drumul expres Craiova – Pitești, cu precădere la stadiul centurii ocolitoare a orașului Balș, dar și a graficului de realizare a loturilor 3 și 4 ale drumului expres, precum și stadiul liniei de cale ferată ce face legătura dintre Craiova și Vama Nădlac și a căii ferate Craiova – Calafat.

Totodată, în contextul discuțiilor purtate, Lucian Bode a precizat că este necesară dezvoltarea transportului multimodal, prezentând în acest sens avantajele celor două proiecte de la Craiova și Timișoara.

”Înțeleg și așteptările celor de la Ford, înțeleg și așteptările pe care le au românii de la noi, în ceea ce privește infrastructura. Prefer ca de acum încolo să ne concentrăm pe soluțiile de deblocare a proiectelor începute și să grăbim ritmul de realizare a lor. Companiile private trebuie să aibă de la noi termene concrete și realiste pentru fiecare proiect de infrastructură, deoarece numai așa pot să își adapteze politica lor economică. Timpul promisiunilor nerealiste a trecut. Acum este momentul să luăm toate măsurile necesare pentru ca tot ceea ce s-a început în infrastructură să fie finalizat și să începem proiectele care sunt deja programate. Acest lucru se va realiza într-un mod transparent prin informarea românilor cu privire la stadiul fiecărui proiect”, a transmis Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata